Jeseniško gostovanje zaradi slabega vremena odpovedano, Olimpija strla trdožive Italijane

HDD Sij Acroni Jesenice bi včeraj morale gostovati pri zadnjeuvrščeni Fassi, vendar je bila tekma odpovedana zaradi slabih vremenskih razmer. Večni rivali Gorenjcev so v Tivoliju gostili Gardeno in jo premagali s 5-2, potem ko se je 11. uvrščeno moštvo upiralo do zadnjih minut.


Včeraj je bilo v Alpski ligi odpovedanih kar nekaj predvidenih tekem. Poleg obračuna med Jesenicami in Fasso so bile odpovedane še tri druge tekme. Razlog tiči v nepričakovanih vremenskih razmerah. Zaenkrat še ni znano, kdaj bodo odpovedane tekme nadomeščali, sedaj je je na vrsti krajši premor med katerim bo aktivna tudi slovenska reprezentanca.

Saunders izgubljen za dlje časa

Že prej je bilo znano, da se je na tekmi med Jesenicami in Zell am Seejem poškodoval vratar Clarke Saunders. V jeseniškem taboru so bile najprej, glede okrevanja precej optimistični, vendar se je izkazalo da se bo okrevanje zavleklo do dva meseca. Saunders si je namreč strgal ligament v gležnju. Ali bodo pri Železarjih iskali zamenjavo za prvega vratarja bo jasno kmalu, evidentno pa je da je Kanadčan daleč od svojih lanskih predstav. Na 25 odigranih tekmah brani zgolj 88,9 odstotno.

Olimpija zmagala še petič zapored

Ljubljančani so se morali na ledeni ploskvi znajti brez Mihe Zajca, ki je moral počivati zaradi pretepa na četrtkovi tekmi proti Cortini. Manjkala sta tudi Kristjan Čepon in Luka Zorko.

Kljub temu, da je ekipa Val Gardene v Ljubljano pripotovala zgolj s tremi peterkami, pa so se gostje kar dobro upirali. Potem, ko je prva tretjina minila brez zadetov je vratarja Miso Pietiläja v 25. minuti najprej premagal Gregor Koblar. V 27. minuti je prednost podvojil razpoloženi Žan Jezovšek. Še pred iztekom igralnega časa v drugi tretjini so Italijani izkoristili izključitev na strani Olimpije in semafor je po dveh tretjinah kazal rezultat 2-1.

Nov zadetek je Olimpija dosegla šele v 54. minuti preko Aleša Kranjca, ko so imeli Zmaji na ledu kar dva igralca več. Gardena je znižala že čez dve minuti in tako še drugič premagala Tilna Spreitzerja, ki je tokrat opravljal vlogo prvega vratarja. Napet zaključek je preprečil Jezovšek, ki je poskrbel, da je Olimpija znova ušla na dva zadetka prednosti. Gostujoče moštvo je nato poskušalo z igro brez vratarja kar pa je kaznoval Anej Kujavec in postavil končni izid 5-2.

Sedaj se bo kar nekaj igralcev Olimpije in Jesenic pridružilo reprezentanci na Bledu, takoj po koncu te akcije pa bodo na ledeno ploskev pridrsali kot nasprotniki. 12. februarja je namreč na sporedu nov večni derbi, na Jesenicah.

Avtor: Timotej Prosenc

FOTO: Domen Jančič