Jesenice s popotnico poraza na derbi. Vnuk pričakuje kakovostno srečanje.

Slovenski državni prvaki so se po štirih zaporednih zmagah v Alpski ligi znašli v manjši rezultatski krizi. Najprej so prejšnji konec tedna izpadli iz Celinskega pokala, sedaj pa jih je v Alpski ligi zaustavila druga ekipa Salzburga. Končni rezultat je bil 5-4.


Gostitelji iz Salzburga so bili vedno en korak pred Jeseničani, ki so skozi celotno srečanje lovili rezultat. Domači so povedli že v drugi minuti igre. Po osmih minutah igre je bilo že 2-0. V 13. minuti je prvi gol za železarje dosegel Luka Bašič in s tem uspešno izkoristil power play, vendar so Salzburžani še pred odmorom znova ušli na dva zadetka prednosti.

V drugi tretjini so gostje veliko poskušali in jo tudi dobili z izzidom 2-1, tako da so odšli na odmor zgolj z zadetkom zaostanka. Uspešna sta bila Nik Pem in Tadej Čimžar. Na začetku zadnje tretjine je Salzburg znova ušel (5:3), vendar je Luka Kalan dve minuti pred koncem poskrbel za napeto končnico. Jeseničani so poskušali tudi z igro brez vratarja Saundersa, vendar jim ni uspelo izenačiti.

Jutri ob 18.00 uri bo v Podmežakli na sporedu večni derbi, med Jesenicami in Olimpijo, točkovni izkupiček bo štel tako v Alpski ligi, kot tudi državnem prvenstvu. Ljubljančani so glede na rezultate zadnjih tekem nekoliko favorizirani, saj v zadnjem mesecu dni ne poznajo poraza. Trener Olimpije, Jure Vnuk obljublja kakovostno srečanje in si želi predvsem ponovitve igre proti Asiagu.

Varovancem Gabra Glaviča na drugi strani motivacije prav tako ne manjka. Še naprej je v odlični formi Čimžar, domači publiki pa se bo prvič predstavil kanadski napadalec Philippe Paradis. Obeta se nam torej lep derbi dveh klubov iz zgornjega dela lestvice Alpske lige in z igralskim bazenom, ki je v večini sestavljen iz domačih hokejistov. Srečanje bo tako zagotovo zanimivo tudi za selektorja Iva Jana, saj se bliža naslednja reprezentančna akcija.

FOTO: https://siol.net/sportal/hokej/olimpija-jesenice-jure-vnuk-481466

AVTOR: Timotej Prosenc