Jeseničani v četrtek poraženi, nato pa le na zmagovita pota

V sredo so pri HK Sij Jesenicah objavili prihod nove okrepitve, Ljubljančana Erika Panceta. Slovenski reprezentant pa železarjem dan kasneje še ni prinesel sreče. Jeseničani so namreč klonili proti Gardeni s 3-1. Očitno pa so se sestavili do naslednje tekme v Alpski ligi, ko so na gostovanju dobesedno zmleli Zell am See. Tekmo so dobili kar z 12-2.


Novica o prihodu Panceta, otroka Olimpije in najkoristnejšega igralca AHL-a v sezoni 2016/17 je pri Jeseničanih napovedala spremembe. Pance na tekmi proti Gardeni še ni mogel pomagati domačim. Znova jih je tepla predvsem neučinkovitost. Na drugi strani je sicer dobro branil mladi Žiga Kogovšek (zaustavil je 26 od 28 strelov), kar pa na koncu vseeno ni bilo dovolj.

Gardeno je v vodstvo popeljal Andreas Vinatzer, ob koncu druge tretjine. Domači so lovili rezultat in bili uspešni tri minute pred koncem, preko Andreja Tavžlja. Žal pa je vse upe domačih ponovno zatrl  Vinatzer le pol minute po izenačujočem zadetku gostiteljev. Jeseničani so poskušali z igro brez vratarja, kar pa se jim ni obrestovalo, v prazno mrežo je zadel Gabriel Vinatzer.

Očitno pa nesrečni, četrti zaporedni poraz Jeseničanov ni zmedel. Verjetno je pri tem pomagalo tudi odprto pismo predsednika kluba Anžeta Pogačarja in obisk navijačev v garderobi, vsekakor pa so aktualni slovenski prvaki proti Zell am Seeju pokazali nov obraz. Sicer Erik Pance še vedno ni igral, je pa zato blestel drug novinec Philippe Paradis, ki je dosegel kar 5 zadetkov.

3 gole je dodal Gašper Glavič, zadetke pa so dosegli še Gašper Seršen, Urban Sodja, Nik Pem in Patrik Rajsar. Jesenice so po 14 odigranih tekmah Alpske lige na 7. mestu. Sedaj je na vrsti reprezentančni premor, 4 igralci gorenjskega kluba bodo tudi oblekli slovenski dres. V naslednjem krogu Alpske lige, 13. novembra, Jesenice čaka gostovanje pri Lustenauu.

Foto: https://siol.net/sportal/hokej/alpska-liga-3-november-oli-jes-482000

Avtor: Timotej Prosenc