Jeseničani skoraj zapravili nemogoče, a vendarle do zmage

HDD Sij Acroni Jesenice so se v večernih urah pomerile z enajsto uvrščeno Gardeno, ki v Alpski ligi trenutno zaseda 11. mesto. To je tik za Jeseničani, ki pa imajo pred Italijani lepo točkovno prednost, ki se je drevi še povečala. Železarji so namreč vpisali tesno zmago 6:5, v drugi tretjini pa je kazalo na precej zanesljivejšo zmago, saj so slovenski prvaki vodili že s 5-1, a so visoko prednost zapravili. Blestel je Philippe Paradis, ki je dosegel hat-trick.


Trenerju Marcelu Rodmanu so vse od prihoda na mesto glavnega trenerja sive lase povzročale težave na branilskem položaju, kjer so se Gorenjci ubadali s številnimi poškodbami. Zadeva je šla celo tako daleč, da se je moral Nik Pem, ki je po osnovni izobrazbi sicer napadalec, začasno preleviti v branilca. V teh dneh sta tako v Podmežaklo prispeli dve novi okrepitvi. Pred tremi dnevi je za Železarje podpisal Miha Pesjak, ki je v rdečem dresu že igral, včeraj pa so na Jesenicah predstavili tudi 26-letnega Kanadčana, Mathieuja Gagnona. Kljub prišlekom pa težave s poškodbami niso odpravljene, samo včeraj Rodman ni mogel računati na Tavžlja, D. Rodmana, Panceta, Glaviča in Urukala.

Jesenice do hitrega vodstva

Na gostovanju v Selvi so si Jeseničani hitro priigrali prednost pred Gardeno. V sedmi minuti je do prvega gola prišel Paradis, po podaji Kalana. Šest minut kasneje je zadel tudi Miha Brus, vendar je že minuto kasneje domače približal Sullman Pilser, ki je poskrbel za prvo veselje navijačev Gardene v Wolkenstein-Pranives areni.

Po prvem premoru se je pokazalo, da obrambi obeh moštev nimata svojega večera, saj je v tem obdobju padlo kar šest zadetkov! Najprej je bil na sporedu šov Jesenic. Svoj drugi zadetek je najprej dosegel Paradis v osemindvajseti minuti, v trideseti in enaintrideseti minuti pa sta zadela še Stojan in Kalan, ter Železarje popeljala do visokega vodstva s 5-1. Gardena je znižala preko Demetza, a je bil še v isti minuti znova natančen razpoloženi Paradis, ki je Jeseničane znova popeljal do štirih zadetkov prednosti. Varovanci Marcela Rodmana pa svojega dela v obrambi niso opravili dobro. Do konca druge tretjine je vratarja Saunders spet ugnal Demetz,  41. in 49. minuti zadnje tretjine pa so domači zadeli še dvakrat in se povsem približali. Garden je nato pritiskala vse do konca, vendar do izenačujočega zadetka, na srečo Železarjev, ni prišla.

Sedaj proti neugodnemu Salzburgu

Že v torek Jeseničane čaka izredno neugodno gostovanje v Salzburgu. Mladi Rdeči Biki letos igrajo odlično in so v boju za najvišja mesta, Jesenice pa zaenkrat igrajo po principu toplo-hladno. Po torkovem gostovanju čez štiri dni sledi ponovitev medsebojnega obračuna, tokrat v Podmežakli.

Avtor: Timotej Prosenc