Jeseničani s slabimi predstavami izpadli s Celinskega pokala

Konec tedna v Rittnu, kjer se je igral Celinski pokal, se ni odvil po željah Jesenic. Najprej so si privoščili visok poraz proti gostitelju Rittnu (1:6). Dan kasneje so se sicer pobrali in ugnali madžarski MAC Ujbuda, s tesno zmago, 4:3, vendar so na zadnji tekmi turnirja znova razočarali in izgubili proti “avtsajderju”, Crveni Zvezdi.


Srbski hokejski predstavnik, ki je že zgodovinsko, v bivši jugoslovanski ligi, praviloma izgubljal dvoboje z Gorenjci, je tokrat kaznoval predvsem neučinkovitost Jeseničanov. Po dveh tretjinah brez zadetkov je imel namreč vratar Crvene zvezde, Arsenija Ranković precej več dela kot Žiga Kogovšek, vendar so Slovenci mrežo Srbov uspeli zatresti šele v 46. minuti.

Crvena zvezda je izenačila 5 minut pred koncem rednega dela in tekma je šla v podaljšek, kjer pa so bili Beograjčani bolj zbrani. Za prvo zmago Zvezde na turnirju je zadel Bogan Gaidash. Jesenice sicer velikih možnosti za napredovanje že pred to tekmo, zaradi slabe gol razlike niso imele, vseeno pa v oči bode, da Crvena zvezda v ligi Ihl zaostaja za vsemi slovenskimi predstavniki, ki jih Jeseničani gladko premagujejo v državnem prvenstvu (Hk Triglav Kranj, Hk ECE Celje, Hk Slavija Junior).

Kljub dvema porazoma so Jesenice turnir končale na 2. mesto, napredovanje pa si je zagotovil stoodstotni Ritten. Tretji krog tekmovanja v Celinskem pokalu bo potekal v Belfastu.

FOTO: https://siol.net/sportal/hokej/celinski-pokal-2-krog-skupina-jesenice-crvena-zvezda-480735

AVTOR: Timotej Prosenc