Jeseničani razbili Milano

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so se vrnili na zmagovito pot. Na domačem obračunu proti predzadnjemu Milanu so vpisali visoko zmago (7-0). Končnica je vse bližje, Železarji pa trenutno zasedajo 9. mesto. Po končanem rednem delu se bodo najboljša štiri mostva uvrstila neposredno v končnico, tista med 5. in 12. mestom pa se bodo med seboj borila za dodatne štiri vstopnice.


Za Jeseničane je izredno pomembno, da pred iztekom rednega dela Alpske lige dvignejo nivo igre. Zato so zmage v zadnjih tekmah, pred borbo za končnico, še posebej dobrodošle. Predzadnji Milano, ki ima na računu zgolj pet zmag ni bil dorasel nasprotnik slovenskim državnim prvakom. Te so odločilni zadetek dosegli že v tretjini minuti preko Mathieuja Gagnona. Nato so Železarji zrežirali še šest golov, po dvakrat sta zadela Miha Brus in Blaž Tomaževič, po enkrat pa Luka Bašič in David Rodman. Domači vratar Matt Climie je zaustavil 20 strelov, Jeseničani pa so jih na gol Milana sprožili kar 72.

Rodman: Lahko bi dali tudi več golov

Trener Marcel Rodman je v pogovoru za Hokej TV naprej odgovoril na vprašanje, ali je zadovoljen s potekom tekme. “V večjem delu ja. Malo nas je na koncu spet doletela ta naša bolezen neučinkovitosti. Recimo, da smo imeli od desete minute naprej pravi pristop. Dali smo nekaj golov, lahko bi jih pa tudi več,” je dejal Rodman, ki je tudi sam potrdil, da ima zelo visoka pričakovanja. Neučinkovitost pred vrati bi lahko Jesenice proti kakovostnejšemu nasprotniku, v boju za končnico, stala uspeha, česar se zaveda tudi Rodman. “Zaradi tega nisem bil zadovoljen s prvimi desetimi minutami. Ne glede na to kdo je na drugi strani, ko pride končnica se ne moreš kar odločiti, da boš sedaj igral bolje. Jaz bi rad, da ta občutek ujamemo, da se usedemo na ta val in gremo z njim v končnico.” Za konec se je trener Gorenjev dotaknil tudi poškodbe Philippeja Paradisa, ki bi ga Jeseničani v tem trenutku krvavo potrebovali. “Za playoff bi moral biti pripavljen,” je Rodman na kratko sporočil dobro novico o zdravstvenem stanju kanadskega asa.

Jesenice bodo v soboto gostovale pri zadnjeuvrščeni Fassi. Njihovi ljubljanski rivali pa bodo na led stopili šele čez teden dni, v sredo, ko bodo gostovali pri Asiagu.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Domen Jančič