Jeseničani do zmage nad selektorjem, Olimpija slavila osmič zapored

Varovanci Marcela Rodmana so po dveh nesrečnih porazih v tem tednu, vendarle prešli nazaj na zmagovalna pota. V Podmežakli so s 4-1 ugnali Sterzing Vipiteno, ki ga vodi slovenski selektor Ivo Jan. Olimpija je gostovala na Predalskem in še podaljšala niz neporaženosti.


HDD Sij Acroni Jesenice so na zadnjih dveh tekmah utrpeli dva težka poraza proti moštvoma iz prvega in drugega mesta lestvice lige AHL. Najprej so na domačem ledu izgubili proti ljubljanski Olimpiji, potem ko so zapravili vodstvo z dvema zadetkoma. Blizu so bili tudi proti vodilni Val Pusterii, v zadnji tretjini so zadeli kar tri vratnice, a so bili za zmago znova prekratki. Kljub temu, da so večino srečanja držali priključek, so bili na koncu prisiljeni poskusiti brez vratarja, kar jih je privedlo do poraza 1-4.

Železarjem se je sreča končno nasmehnila danes. Dobili so pomembno srečanje proti italijanskemu Sterzingu, ki jim predstavlja neposrednega konkurenta za osmo mesto. Osmo mesto v boju na izpadanje prinaša prednost domačega terena. Selektor Ivo Jan je bil s svojo ekipo proti Gorenjcem večinoma v podrejenem položaju, Jesenice so zmagale s 4-1. Med strelce so se vpisali po dvakrat Erik Pance, po enkrat pa sta zadela Erika Svetina in Gašper Glavič. S to zmago so se slovenski državni prvaki Sterzingu približali na pet točk zaostanka.

Olimpija zanesljivo

Do nove zanesljive zmage je na Predarlskem prišla Olimpija. Ljubljančani so Bregenzerwald ugnali s 5-2 in tako dosegli tretjo zmago ta teden in osmo zaporedno. Gole so dosegli Gregor Koblar, Nejc Brus, Žiga Pešut, Nik Simšič in Žan Jezovšek.

Do konca rednega dela Alpske lige ima Olimpija le še pet tekem, so pa že kar trdo utrjeni na drugem mestu, ki jih pelje neposredno v četrfinale.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Domen Jančič