Jeseničani do novega poraza tudi s pomočjo sodnikov

V Podmežakli se je drevi odvijal obračun med HDD Sij Acroni Jesenice in Red Bull Hockey Juniors. Tekma je, glede na razplet, v marsičem spominjala na sobotno gostovanje Salzburžanov v Ljubljani, vendar je tokrat krajšo potegnila slovenska ekipa. Potem ko so Jeseničani praktično skozi celotnih 60 minut igre lovili rezultat, so na koncu pokleknili s 4-3.


Začetek domačih je bil slab. Železarji so gol namreč prejeli že v prvi minuti tekme, po devetih minutah pa so zaostajali že z 2-0. Jeseničani so izenačili v drugi tretjini, ko je zadel Miha Brus, v 47. minuti pa je Tadej Čimžar poravnal rezultat na 2-2. Sledil je še en pobeg Rdečih Bikov, na 3-2 in nato novo izenačenje. Tokrat je za Gorenjce zadel razpoloženi Philippe Paradis.

Očitno pa je hokejiste Salzburga v prejšnjem krogu “ljubljanska šola” naučila dovolj, da tokrat tekme niso izpustili iz rok. Kmalu po izenačujočem zadetku Paradisa je gol dosegel Filip Varecka za novo vodstvo gostov in tokrat se Jeseničani niso več uspeli pobrati. Kljub močnim pritiskom, Erik Pance je v zadnjih minutah zadel tudi okvir vrat, je obramba Salzburga zdržala, pri tem pa so imeli svojo besedo tudi sodniki. V zaključku tekme, ko so Železarji stopnjevali pritisk na vrata, so namreč dvakrat dosodili nepravilno menjavo, zaradi česar so Jesenice tekmo končale z dvema igralcema manj na ledu, na ta način pa je zadetek praktično nemogoče doseči.

Odločitve sodniške trojke so vidno razburile tudi trenerja Marcela Rodmana, ki je tip pred iztekom igralnega časa dobil celo disciplinsko kazen. “Ne bi govoril o sodnikih, daleč od tega. Mene zanima naša ekipa, moji fantje. Danes je bila prva tekma, odkar ekipo vodim jaz, da smo pokazali pravi ekipni duh, na katerem bomo gradili naprej. Napake zadaj so bile, vsekakor jih je bilo preveč, čemur se bomo posvetili, a ta teden smo želeli graditi na ekipnem duhu. In dobil sem odziv, kakršnega sem želel. Sovražim izgubljati, a na tem porazu se bomo učili,” je bil po končanem obračunu odločen Rodman. S Salzburgom se bodo Jeseničani v bližnji prihodnosti pomerili še dvakrat, po tem ko bodo v soboto prekrižali palice z Gardeno, jih namreč čaka kar dve zaporedni srečanji s Salzburžani. Rodman se zaveda napetosti teh obračunov. “Danes je bila tekma na nož, malo je že bilo videti, kot da je končnica, kar je super. Na takih tekmah se največ naučiš. Očitno bomo imeli s Salzburgom končnico pred končnico.”

Rodman je položaj glavnega trenerja v Podmežakli prevzel meseca decembra, ko je zamenjal Gabra Glaviča. Mladi strokovnjak vztraja, da se njegova ideologija od prihoda ni spremenila. “Želje se od začetka decembra niso spremenile, cilji so še vedno enaki. Meni je po tem času precej več stvari jasnih, kot mi jih je bilo prej. Zavedamo se, da nas čaka veliko dela, gremo skozi čas sprememb. Nekaj časa bo trajalo, da bomo to vsi razumeli, a z odzivom, ki sem ga dobil danes, gremo v pravo smer,” se je Rodman ozrl proti naslednjim izzivom.

 

Avtor: Timotej Prosenc