Jelar najboljši Slovenec ob preizkusu skakalnice

Smučarski skakalci so v torek že preizkusili legendarno skakalnico v Bergislu. Na treningu pred vrhuncem sezone se je od Slovencev najbolj izkazal Žiga Jelar, ki je bil peti na drugem treningu.


Nordijska druščina se je v pričakovanju vrhunca sezone zbrala na Tirolskem. V akciji so bili že smučarski skakalci, ki so v Innsbrucku opravili dva trening skoka. Na prvem treningu je bil najdaljši Killian Pier, ki je pristal pri 131 m. Takoj za njim se je uvrstil Norvežan Halvor Egner Granerud (130 m), tretje mesto pa je pripadlo Kamilu Stochu (122,5 m), ki je nastopil v občutno slabših razmerah. Najboljši Slovenec prvega treninga je bil Jernej Damjan (122,5 m), ki se je uvstil na 12. mesto, tik za njim pa je bil Timi Zajc (114,5 m). Ostali Slovenci Anže Lanišek (15.), Peter Prevc (18.), Žiga Jelar (19.) in Anže Semenič (23.) so skakali z nižjega zaletnega mesta.

Jelar odličen na drugem treningu

Drugi trening je dobil Stoch, za njim pa sta se razvrstila Peier in Kobajaši. Odlično je v deugo nastopil Žiga Jelar, ki je doskočil pri 129,5 metrih in na ta način zasedel 5. mesto. “Z današnjim treningom sem zadovoljen, posebno z drugim skokom. Vem, da je še nekaj manjših rezerv in veselim se jutrišnjega dne,” je po uspešno opravljenem drugem treningu za Sportal povedal Jelar. Ostali Slovenci so se, razen Semeniča (41.), tudi v drugo vsi uvrstili med trideseterico najboljših.

Kvalifikacije za posamično tekmo velike skakalnice bodo v petek, zaenkrat pa še ni znano kateri slovenski skakalci bodo tam nastopili. Pravica do nastopa bo namreč pripadla samo štirim, zaenkrat pa ima mesto zagotovljeno zgolj Timi Zajc.

Avtor: Timotej Prosenc