Jelar: “En super dan!” (VIDEO)

Največje presenečenje torkove posamične preizkušnje v smučarskih skokih v Lillehammerju je zagotovo drugo mesto Žige Jelarja, ki se mu je na zmagovalnih stopničkah pridružil reprezentančni kolega Timi Zajc.


“En super dan je za mano! Sploh za to, ker so to moje prve stopničke, na odru pa se mi je pridružil še Timi Zajc, moj moštveni kolega. To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi v karieri. Te skoke bom skušal peljati naprej. Verjamem, da sem s tem marsikomu dokazal, da sodim v sam vrh,” se je po tekmi smejalo Žigi Jelarju.

Kljub temu da je v drugi seriji padel iz prvega na tretje mesto, je bil zadovoljen tudi Timi Zajc: “Zelo sem vesel, moje četrte stopničke letos. Zelo sem vesel, da sem uspel popraviti skoke od včeraj, da sem našel rešitev in sem na skakalnici to pokazal. V finalni seriji je bila še manjša napaka, s tretjim mestom sem zelo zadovoljen.”

S petim mestom je izjemen ekipni uspeh nadgradil še Peter Prevc, tako da je bil glavni trener Gorazd Bertoncelj upravičeno navdušen: “Naš najboljši moštveni uspeh na posamični tekmi. Dva na stopničkah in trije med prvo peterico, to so sami odlični dosežki. Vsi trije so vrhunsko opravili svojo nalogo, naredili odlične skoke. Anže Semenič je v finalu popravil svoj rezultat, tudi njemu čestitke. Anžetu Lanišku se oba skoka nista najbolje posrečila. Imamo pa zelo, zelo močno ekipo in z veseljem potujemo naprej v Trondheim.”

RAW AIR turneja

sreda, 11. marec (Trondheim)
15:30 Uradni trening
17:30 Kvalifikacije (9. serija)

četrtek, 12. marec (Trondheim)
16:00 Poskusna serija
17:00 Posamična tekma (10. in 11. serija)

petek, 13. marec (Vikersund)
15:30 Uradni trening
18:00 Kvalifikacije (12. serija)

sobota, 14. marec (Vikersund)
15:30 Poskusna serija
16:30 Ekipna tekma (13. in 14. serija)

nedelja, 15. marec (Vikersund)
15:30 Poskusna serija
16:30 Posamična tekma (15. in 16. serija / FINALE SVETOVNEGA POKALA)