Jelar dobil prednost pred Prevcem

Nedeljska skakalna preizkušnja, na veliki skakalnici v Oberstdorfu, je ponudila končne odgovore o odločivi kdo potuje na svetovno prvenstvo v Seefeldu/Innsbrucku. Trener Bertoncelj je določil šest potnikov, od katerih bodo v kvalifikacijah lahko nastopili štirje.


Tekmo je sicer prepričljivo dobil Rjoju Kobajaši, ki je na ta način postal tudi glavni zmagovalec v skupnem seštevku Willingen Five. Na drugem in tretjem mestu sta se zvrstila Nemec Markus Eisenbichler in Poljak Piotr Žyla. Slovenci se niso posebej proslavili, rezultati pa so Gorazdu Bertonclju gotovo pomagali sprejeti končno odločitev. V finalu so bili zgolj Timi Zajc (8.), Žiga Jelar (26.) in Anže Semenič (29.). Brata Prevc, Jernej Damjan in Bor Pavlovčič so ostali brez drugega skoka.

Zajc: “Lahko sem zelo visoko!”

Nastnik v slovenski moški skakalni karavani je to zimo zanesljivo najboljši član moštva, veliko pa si obeta tudi od svetovnega prvenstva. “V tem trenutku sem z vsem zadovoljen. Sem v dobri formi, če se bom zbral, sem lahko zelo visoko, znam narediti skok, ko sem lahko najboljši. Na svetovno prvenstvo odhajamo samozavestni in optimistični. Mislim, da se je le treba dobro zbrati in potem sem lahko zelo visoko,” je pred torkovim odhodom samozavesten Timi.

Koga je izbral Bertoncelj?

Bertoncelj je medijem najprej podal svojo oceno nastopov njegovih varovancev na generalki pred odhodom v Seefeld. “Danes smo zadovoljni z osmim mestom Timija, ki je v zelo dobri formi. Z napakami je dosegel odlično osmo mesto. V poskusni seriji je bil najboljši, to je bil res tisti pravi njegov skok. S takimi skoki lahko poseže med najboljše. Zadovoljni smo z Jelarjem in Anžetom Semeničem, z ostalimi pa nismo zadovoljni. Skoki niso bili pravi, preveč je bilo napak na odskočni mizi in čez prelet, in to je bilo premalo za finale.” Skakalci, ki odhajajo na svetovno prvenstvo so torej: Timi Zajc, Anže Lanišek, Peter Prevc, Jernej Damjan, Anže Semenič in Žiga Jelar.

Nordijsko svetovno prvenstvo se bo v Seefeldu pričelo 19. februarja in trajalo vse do 3. marca.

Avtor: Timotej Prosenc