Jeglič odslužil kazen. Vrača se v Slovan

Žiga Jeglič je pred kratkim prestal kazen, ki se mu je vlekla še iz olimpijskih iger v Pjongčangu. Na našem portalu smo tudi že poročali, da začasno trenira z igralci HK Jesenic, sedaj pa je postalo uradno, da se slovenski hokejist vrača v Slovan iz Bratislave.


Član slovenskega udarnega napada TJS, je nazadnje branil barve ruskega Neftekhimik Nizhnekamskega, v ligi KHL, kjer je v sezoni 2017/18 skupno zbral 26 nastopov. V statistiko je vpisal 6 točk (2 gola in 4 podaje). V veliko lepšem spominu ga imajo navijači Slovana, kjer je bil Jeglič precej bolj učinkovit.

 

Barve Bratislavskega kluba, ki prav tako nastopa v Kontinentalni hokejski ligi, je nosil kar 3 sezone med letoma 2014 in 2017. V tem času je odigral 175 tekem in zbral 75 točk. Slovaški navijači preko socialnih omrežji že pozdravljajo prihod Jegliča, ki je očitno v času svojega zadnjega udejstvovanja pri tej ekipi, postal njihov ljubljenec.

 

FOTO: rte.ie

Slovan je sicer v zadnjem času v manjši krizi, saj so trenutno v seriji 4 zaporednih porazov. Še vedno, pa jih do mesta v končnici Zahodne konference lige KHL loči zgolj 1 točka. Kranjčan naj bi za svoj stari-novi klub prvič nastopil to soboto, ko bo Slovan palice prekrižal z Lokomotivom Jaroslavlom.

Na včerajšnjem seznamu, ki ga je za prihajajoči reprezentančni zbor objavil Ivo Jan, Jegliča še ni bilo. Najverjetneje se bo reprezentanci ponovno pridružil na februarski akciji, ko se bo Slovenija udeležila prijateljskega turnirja na Bledu.

FOTO: https://siol.net/sportal/hokej/jeglic-ziga-spet-v-bratislavi-481789

AVTOR: Timotej Prosenc