Je Bertoncelj reprezentanta poslal na kazenski trening?

Slovenski skakalci na zadnjih tekmah svetovnega pokala niso blesteli. Glavni trener Gorazd Bertoncelj je na ponedeljkovem druženju z novinarji razkril na kakšen način bo skušal svoje adute spraviti v vrhunsko formo.


“Timi Zajc in Anže Semenič sta že na treningu v Planici. Ali je to kazensko ali ne, ni pomembno. Važno je le, da bo forma boljša na naslednjem prizorišču,” je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije pojasnil Gorazd Bertoncelj, ki se je iz Nemčije vrnil ne ravno prešerne volje.

Zadovoljila le dvojica P. Prevc – Lanišek

“Občutki po tekmah v Klingenthalu so mešani. Forma ni bila stabilna, skoki niso bili konstantni. Edini konstanten je bil Peter Prevc, ki je osvojil tudi osmo mesto. Zadovoljni smo tudi z Laniškom, ki je imel nekaj težav z občutki. Forma mu je rahlo padla, a na posamični tekmi je sestavil dva zelo solidna skoka in to je tudi vzpodbuda za naprej, torej da ni popolnoma ugasnil,” je pozitivne točke z nedeljske posamične tekme opisal glavni trener slovenske reprezentance, ki je precej več pričakoval od preostalih članov zasedbe.

Preveč nihanj pri skokih

“Anže Semenič je skakal zelo toplo-hladno. Žal je včeraj v prvi seriji naredil najslabši skok, poskusna serija pa ne šteje. Timi je slabo opravil nalogo v prvi seriji, tudi njegovi skoki so bili solidno-slabi. Čestitke Roku Justinu za ponovne točke, to je zanj zelo vzpodbudno. Na ekipni tekmi smo si želeli več, a smo skakali preveč povprečno, malo pa nam na roke ni šlo niti vreme oz. vetrovna izravnava.”

Bo Planica prinesla spremembe?

Kakšni so kratkoročni cilji Bertoncljeve zasedbe? “Ekipa za Engelberg načeloma ostaja enaka, morda do spremembe pride po jutrišnjem državnem prvenstvu v Planici.”