Jan Urbas na prisilnem počitku

Jan Urbas, ki brani barve nemškega prvoligaša, Fischtown Pinguins, je prejšnjo nedeljo na tekmi proti Krefeldu, doživel neprijetno srečanje s kanadskim napadalcem Travisom Ewanykom. Ewanyk, ki je v nemški ligi znan po svoji grobosti, je Urbasa naletel v predel glave, zaradi česar je slovenski hokejist nekaj časa omotičeno obležal na ledu.


Jan Urbas je poškodbo staknil v prvi tretjini srečanja, po njej pa se na led ni več vrnil. Travis Ewanyk je moral po svojem nešportnem naletu prav tako zaključiti z igranjem na tekmi, vendar je ušel dodatni kazni, zaradi česar so se sprožile številne polemike. Urbasova odsotnost se Pingvinom sicer ni poznala, saj so proti Krefeldu zabeležili zmago, nato pa so ugnali še svoja naslednja nasprotnika. S tremi zaporednimi zmagami so se tako prebili na peto mesto lige DEL. Prvo mesto zasedajo Adler Mannheim.

Urbas je trenutno prvi strelec svojega moštva, kjer igra drugo leto zapored. Na 28 odigranih tekmah je dosegel kar 24 točk. Barve ekipe Fischtown Pinguins brani še en slovenski reprezentant, Miha Verlič. Tudi 27-letni Mariborčan igra dobro, saj je pri 18 točkah. Kdaj se bo Jan Urbas vrnil na ledene ploskve ni znano, na spletni stani njegovega kluba pa poročajo, da tudi po izpustitvi tekem proti Düsseldorfu in Iserlohnu zaenkrat na vrnitev še ni pripravljen.

 

Avtor: Timotej Prosenc