Jan Drozg blizu igranju v ligi NHL

Slovenija po Anžetu Kopitarju in Janu Muršaku čaka na novega hokejista, ki bi čez lužo zaigral v elitni ligi NHL. Morda se bo priložnost ponudila 19-letnemu Janu Drozgu. Za hokej specializirani ameriški mediji namreč poročajo, da je NHL ekipa Pittsburgh Penguins sklenila t.i. vstopno pogodbo (Entry-level Contract) z Drozgom.


V Mariboru rojeni hokejist trenutno igra za podružnično ekipo Shawinigan Cataractes v ligi QMJHL (Québec Major Junior Hockey League). Leta 2017 je Pittsburgh Jana Drozga na naboru izbral kot 152. in ga takoj poslal v svojo podružnico na kaljenje. Drozg je očitno željan priložnosti igranja v ligi NHL, saj je lani na 61. tekmah dosegel 50 točk (16 golov in 34 podaj) letos pa je po 53 tekmah že pri 52 točkah (19 golov, 33 podaj).

Moštvo Shawinigan Cataractes je sicer eno slabših moštev razvojne lige. Vstopna pogodba tudi še ne pomeni, da bo Drozg dejansko zaigral za Pingvine. Pittsburgh ga lahko še vedno pusti v ligi QMJHL, precej verjetneje pa bo slovenski mladenič zaigral vsaj v ligi AHL.

Obetavni hokejist je sicer lani debitiral tudi za slovensko člansko reprezentanco.