Jakov Fak zgrešil kar šestkrat

Na zasledovalni tekmi, ki jo je s prvega mesta vodil včerajšnji zmagovalec Norvežan Johannes Thingnes Boe, je naš najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak napadal iz 16. mesta. Boe je zmago zadržal, žal pa se Faku strelski nastopi danes niso poklopili, zgrešil je kar šestkrat.


Jakov Fak s 16. mestom iz včerajšnje preizkušnje ni imel slabega izhodišča, da se uvrsti tudi med deseterico. Na koncu ga je na strelišču drago stala nezbranost, saj je s šestimi zgrešenimi streli padel na končno 24. mesto. Za Norvežanom je zaostal 2:53,5 minute. Do prvih točk letošnje sezone je prišel drugi Slovenec na današnji tekmi, Miha Dolžan. Včeraj petdeseti  je z dobrim tekom in streljanjem pridobil kar 12 mest in zasedel  38. mesto.

Neustavljivi Johannes Thingnes Boe, ki po točkah vodi biatlonsko karavano, je brez večjih težav uspel ubraniti včerajšnjo zmago. Nezgrešljiv je progo pretekel s časom 31:59:00 in še enkrat več dokazal da je trenutno v življenjski formi. Mesto za njim je uspel obdržati tudi letos odlični Rus Aleksandr Loginov, ki se je zmagovalcu na cilju približal na vsega 6,2 sekunde. Tretje mesto na današnji tekmi pa je zasedel mlajši od bratov Boe, ki se mu je z osmega mesta uspelo povzpeti na stopničke. Za bratom je Tarjei Boe zaostal za 23,9 sekund.

Ženska tekma bo sledila ob 17.00.

Avtor: Nel Daugul