Izvenserijska daljava Timija Zajca v kvalifikacijah

Slovenska reprezentanca se je na petkovi ekipni preizkušnji v zasedbi Anže Semenič, Peter Prevc, Jernej Damjan in Timi Zajc povzpela na stopničke. V Willingenu so bili tretji, za Nemci in Poljaki, ki so prepričljivo slavili. O dosežku sta za Sportal zadovoljno spregovorila tudi Timi Zajc in trener Gorazd Bertoncelj. Skakalce so kmalu po ekipni tekmi že čakale kvalifikacije za sobotno posamično preizkušnju, ki jih je sedmerica Slovencev uspešno opravila.


Slovenski orli so do ekipnega uspeha prišli brez, da bi nekdo zablestel z ektremno daljavo, so pa prikazali konstantno formo, ki lahko obeta tudi pred prihajajočim svetovnim prvenstvom. Dobre nastope so varovanci trenerja Bertonclja pokazali tudi v kvalifikacijah. Na tekmo se je uvstilo vseh sedem Slovencev, ki je pripotovalo v Nemčijo. Jutri bomo v Willingenu tako lahko spremljali Anžeta Semeniča, Jerneja Damjana, Petra Prevca, Žigo Jelarja, Timija Zajca in Bora Pavlovčiča.

V kvalifikacijah je blestel Timi Zajc, ki ga je neslo kar do 144,5 m. Boljše daljave so uspele samo Kraftu (145 m), Eisenbichlerju (146 m) in Žyli (147 m). Zajc se je v izjavi za medije dotaknil občutkov ob moštvenem uspehu s kolegi in kvalifikacijskega skoka. “Zelo dobro. Letos sem bil dvakrat sam na odru, zdaj sem to izkusil še z ekipo. Vsi smo dobro oddelali, jaz sicer na ekipni tekmi še nisem pokazal tistega najboljšega skoka, a se mi je nato izšlo v kvalifikacijskem skoku. Danes je bilo zelo zanimivo. Videl sem, da so bile razlike zelo majhne, nisem pa se ukvarjal s tem, koga moram preskočiti. Osredotočen sem bil na to, na kaj moram popaziti, da bo moj skok čim boljši. Lažje je ob takem rezultatu, bolj si zaupamo. Tudi Peter je naredil dva dobra skoka. S tega vidika je to res lažje, lahko se zaneseš tudi na druge.”

Bertoncelj pohvalil tudi Damjana in Prevca

S formo, ki jo kažejo njegovi varovanci pred prvenstvom je bil zadovoljen tudi Gorazd Bertoncelj. “Zelo smo zadovoljni s tem uspehom. Kljub temu bom rekel, da smo pri določenih tekmovalcih še imeli rezerve v tehniki. Zelo smo zadovoljni z izvedbo Jerneja in Petra, ki sta najbolj izkušena. Realizirala sta po svojih trenutnih zmogljivostih. Timi je tudi opravil svojo nalogo, tako kot Anže. To je dobra odskočna deska za svetovno prvenstvo. Ekipa ni imela izvenserijskega skoka. Tega je Timi potem opravil v kvalifikacijah. To je dobro, ker stopnjuje svoje skoke, boljši je iz skoka v skok in nadejamo se dobrih rezultatov,” je povedal Bertoncelj, ki ima po pritiskih javnosti, ki jih je doživljal pred, tedni vendarle nekaj razlogov za dobro voljo.

Sobotna posamična tekma se bo pričela ob 16.00 uri.