Izjemni Lanišek na stopničkah v Wisli!

Po včerajšni ekipni tekmi je poljska Wisla danes gostila še prvo posamično preizkušnjo v novi sezoni. Zmage se je veselil Norvežan Daniel Andre Tande, tik za njim se je uvrstil odlični Anže Lanišek, šesti pa je bil Timi Zajc.


Dolga prva serija nedeljske tekme zelo vetrovne tekme je prinesla solidne nastope slovenske šesterice, ki si je zagotovila finalni nastop. Najbližje vodilnemu Nemcu Karlu Geigerju je bil Anže Lanišek na devetem mestu, Peter Prevc je bil 15., Timi Zajc tri mesta za njim, Domen Prevc je dihal za ovratnik Zajcu, Tilen Bartol je bil 22., Rok Justin pa je prvo serijo zaključil na 27. mestu.

Zajc odličen v drugi seriji

Bartolu, Justinu in Domnu Prevcu se drugi nastop ni posrečil, slovenski tabor pa je razveselil Zajc, ki je prevzel vodstvo in ga držal vse do nastopa Kamila Stocha, medtem ko se Petru Prevcu napada na deseterico ni posrečil.

Lanišek skočil na stopničke!

Za nov slovenski vrhunec je poskrbel Lanišek, za katerim je zaostal tudi lanski zmagovalec svetovnega pokala Ryoyu Kobayashi. Z vrha ga je sklatil šele Norvežan Daniel Andre Tande, kar je pomenilo, da si je Lanišek zagotovil mesto na zmagovalnih stopničkah, po Geigerjevem spodrsljaju pa je premierno tekmo letošnje sezone zaključil na odličnem drugem mestu.