Ivo Jan speljal zmago Jesenicam

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so gostovali pri Sterzingu Vipitenu, ki ga vodi selektor slovenske reprezentance Ivo Jan, zanj pa igra otrok Olimpije in nekdanji železar Jure Sotlar. Jeseničani, ki so igrali brez poškodovanega Davida Rodmana, so se po zaostanku s 3:1 vrnili, a na koncu izgubili po kazenskih strelih (4:3).


Prvi gol na tekmi so dosegle Jesenice, ob koncu uvodne tretjine je za 1:0 lepo zadel Luka Bašič.  Domačini iz Italije so na začetku drugega dela hitro izenačili, prav Jure Sotlar pa jih je kmalu zatem v slabih štirih minutah popeljal do zavidljivega vodstva s 3:1. Gorenjci se niso predali in prek Tadeja Čimžarja zaostanek znižali, Urban Sodja pa je dve minuti pred koncem tekme izsilil podaljšek. Ta se je končal brez zadetkov, po kazenskih strelih pa so slavili varovanci Iva Jana.

Jeseniško reprezentanco Gabra Glaviča novo srečanje čaka v soboto, ko bodo doma gostili Asiago, aktualnega prvaka Alpske lige. Na tej tekmi se bodo Jesenice simbolično zahvalile enemu najslavnejših železarjev, njihovemu dolgoletnemu vratarju Robertu Kristanu. Upokojeni Lix bo vrgel prvi plošček. Jeseničani so napovedali, da se bodo v prihodnje na podoben način zahvalili še Marcelu Rodmanu.

Kaj je z Davidom Rodmanom?

Železarji so se v četrtek v Italiji še dobro držali brez letošnje največje okrepitve, napadalca Davida Rodmana. 35-letni veteran je na tekmi državnega prvenstva proti HK Slavija Junior zaradi poškodbe kolena predčasno zaključil srečanje. Več o poškodbi naj bi bilo znano v naslednjih dneh, ko bo opravil nadaljnje preglede.

Olimpija najprej v Italijo, v nedeljo prvič doma

Olimpijo konec tedna čakata dve tekmi. V soboto se meri pri Gardeni, dan za tem pa gosti tudi prvi domači obračun Alpske lige te sezone. V Tivoli z Milanom romata tudi dva nekdanja zmaja, Maks Selan in Eric Pance. Vodstvo zeleno-belega tabora je za to tekmo napovedalo povabilo županom vseh bližnjih občin Ljubljane.

 

Avtor: N. D.
Foto: HDD Jesenice FB