Ivo Jan prisiljen v menjavo!

Slovenska hokejska reprezentanca se bo danes zbrala na Bledu, kjer bo med 7. in 9. februarjem gostila turnir EIHC, na katerem bodo sodelovali še Italijani, Madžari in Belorusi. Pred zborom na Bledu pa je bil slovenski selektor zaradi poškodb Blaža Gregorca in Kena Ograjenška prisiljen poseči po dveh menjavah. Branilca Gregorca je zamenjal Mark Čepon, napadalca Ograjenška pa Luka Bašič.


Pred slovensko hokejsko reprezentanco je tokrat drugi zbor sezone. Risi bodo na Bledu trenirali dva dni, v četrtek jih že čaka prva tekma proti Madžarski, sledili pa bosta še tekmi z Italijo in Belorusijo. Tokrat ima selektor Jan, v nasprotju z novembrsko akcijo, na voljo močnejšo zasedbo in pričakovati gre tudi povsem drugačno zgodbo. Kljub temu pa to še vedno ne bo najmočnejša slovenska reprezentanca. Na seznamu manjka nekaj kakovostnih igralcev, med drugim tudi najboljša slovenska hokejista, Anže Kopitar in Jan Muršak.

V zadnjem trenutku je selektor ostal še brez Blaža Gregorca in Kena Ograjenška, ki sta morala zaradi poškodb odpovedati prihod na domači turnir. Namesto njiju sta se zato na spisku igralcev, ki bodo na domačem turnirju na voljo selektorju znašla član HDD Sij Acroni Jesenic Luka Bašič, ter branilec Mark Čepon, ki je drsal v dresu Medveščaka. Po odsluženi kazni zaradi dopinga se med rise vrača tudi Žiga Jeglič.

To bo tudi zadnji zbor slovenske reprezentance pred aprilskimi pripravami na svetovno prvenstvo divizije I, skupine A, ki bo konec aprila in v začetku maja potekal v Kazahstanu. Slovenci se bodo tam pomerili z domačo reprezentanco Kazahstana, Belorusijo, Madžarsko, Južno Korejo in Litvo. Med elito bosta napredovali prvo- in drugouvrščena ekipa.

Seznam reprezentančnih igralcev:

Vratarji: Luka Gračnar (Innsbruck), Gašper Krošelj (Mlada Boleslav), Matija Pintarič (Rouen)

Branilci: Mark Čepon (Medveščak), Sabahudin Kovačević (Mlada Boleslav), Miha Logar (Strasbourg), Aleksandar Magovac (Grenoble), Matic Podlipnik (Karlovy Vary), Jurij Repe (Herning), Maks Selan (Milano Rossoblu), Miha Štebih (Dukla Jihlava)

Napadalci: Luka Bašič (Sij Acroni Jesenice), Tadej Čimžar (Sij Acroni Jesenice), Andrej Hebar (UTE), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava), Luka Kalan (Sij Acroni Jesenice), Gregor Koblar (ŠZ Olimpija), Žiga Pance (Jegesmedvek), David Rodman (Sij Acroni Jesenice), Robert Sabolič (Torpedo Nižnji Novgorod), Nik Simšič (Medveščak), Rok Tičar (Köln), Jan Urbas (Fischtown), Miha Verlič (Fischtown), Miha Zajc (SŽ Olimpija).

Avtor: Aljoša Gregorec