Ivo Jan objavil seznam brez standardnih članov

Bliža se hokejski reprezentančni premor in Ivo Jan je kot selektor objavil svoj prvi seznam. Na njem manjka kar nekaj, do sedaj, standardnih članov, ki pa so jih tokrat zamenjali mlajši hokejisti. Nekateri med njimi reprezentančnega dresa sploh še niso oblekli.


Pred Risi je misija, vrnitev v elitno divizijo. Do zbora reprezentantov je še teden dni. Slovenska hokejska zveza je v sklopu uigravanja za ta projekt organizirala sodelovanje na dveh pripravljavljalnih turnirjih. Najprej jih med 8. in 10. novembrom čaka prijateljski turnir v Minsku, tekmovalni cilji pa naj tokrat ne bi bili v ospredju.

V Belorusiji se bodo Slovenci pomerili s samimi starimi znanci in sicer z gostiteljico turnirja, s Francijo in z Latvijo. Zaradi klubskih obveznosti in poškodb bodo manjkali Gašper Krošelj, Žiga Pintarič, Blaž Gregorc, Žiga Pavlin, Boštjan Goličič, Jan Muršak, Aleš Mušič in Jure Sotlar, ki jih bodo nadomestili Žan Us, Rok Stojanovič, Miha Logar, Maks Selan, Luka Bašič, Gal Koren in Miha Zajc.

Jan je že takoj po ustoličenju na položaju selektorja napovedoval vpeljavo mlajših igralcev, tako da ta seznam ni presenečenje. Jan bo tako iskal prave rešitve za povečanje igralskega bazena v slovenski reprezentanci. Februarja naše čaka še en pripravljalni turnir na Bledu, konec aprila pa bo šlo zares, saj je v Kazahstanu na sporedu turnir drugega kakovostnega reprezentančnega razreda. Cilj Slovenije je vrnitev med elito.

Vratarji: Luka Gračnar, Rok Stojanovič, Žan Us
Branilci: Miha Logar, Aleksandar Magovac, Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Jurij Repe, Maks Selan, Miha Štebih
Napadalci: Luka Bašič, Tadej Čimžar, Luka Kalan, Nik Pem, Andrej Hebar, Anže Ropret, Gregor Koblar, Gal Koren, Miha Zajc, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Nik Simšič
Rezerve: vratar Žiga Kogovšek, branilec David Planko, napadalec Žan Jezovšek

FOTO: https://siol.net/sportal/hokej/eihc-seznam-minsk-2018-481683

AVTOR: Timotej Prosenc