Ivo Jan dvakrat poražen v Alpski ligi, Maks Selan ostal brez kluba.

Alpska liga je bila v tem tednu v polnem teku, kljub temu da hokejisti HK SŽ Olimpije in HDD Jesenic trenutno preživljajo obdobje premora. Na samem vrhu lestvice ni nič novega, saj je Val Pusteria vknjižila novi dve zmagi in pred drugouvrščenim Lustenauem beži že za 15 točk. Teden je bil neugoden za slovenskega selektorja in Maksa Selana, ki se je razšel z Milanom.


Sterzing Vipiteno, kjer si kruh služi slovenski selektor Ivo Jan, je imel v zadnjih dveh krogih težko nalogo. Najprej so doma pričakali Lustenau, ki je bil boljši nasprotnik in je Italijane gladko odpravil z 1-4. Premočan je bil tudi Ritten, lanski finalist, ki v zadnjem času kaže vse boljše in boljše predstave. Sterzing trenutno zaseda 8. mesto s 35 točkami. Za točko bežijo Jesenicam.

Polovični izkupiček je na zadnjih dveh tekmah odnesel še en slovenski trener v ligi AHL, Nik Zupančič. Njegov Feldkirch, trenutno tretje uvrščeni, je najprej premagal Gardeno, nato pa jih je presenetil 13. uvrščeni Kitzbuhel. Zupančič je sicer odlične rezultate s Feldkirchom dosegal že v igralski karieri.

Težko obdobje je za slovenskim branilcem, Maksom Selanom, ki je moram zapustiti Milano. Milano ni upravičil visokih sponzorskih vložkov, saj se nahaja v spodnjem delu lestvice, zato so se v vodstvu tega kluba začeli ubadati s finančnimi težavami. Poleg Selana so odpustili še pet drugih igralcev, sezono pa bodo nadaljevali z domačimi hokejisti. Kje bo kariero nadaljeval branilec, ki je zadnja leta večinoma preživel v ljubljanski Olimpiji, za zdaj še ni znano.

Avtor: Timotej Prosenc