Ilki manjka tekmovalnih kilometrov

Po uvodnih nastopih v hitrih disciplinah v kanadskem Lake Louiseu so v taboru slovenske smučarke Ilke Štuhec pojasnili, da ima dvakratna svetovna prvakinja v smuku še ogromno rezerv. Za najvišje dosežke bo potrebovala še nekaj časa.


Trener Stefan Abplanalp je po uvodnem vikendu v Kanadi pojasnil: “Vedeli smo, da bo težko, ko smo videli napoved razmer. Vidljivost je bila slaba, s svežim snegom je bilo zagotovo težko ravnati. Tudi izven idealne linije je bilo veliko novo zapadlega snega in to so težke razmere za prvo tekmo po poškodbi, česar smo se zavedali. Sprejeli smo izziv, na koncu Ilka žal ni našla najboljše forme in svojega najboljšega smučanja, kar je tudi na nek način razumljivo. Vrača se po poškodbah v dveh zaporednih sezonah in razumljivo se človek noče poškodovati takoj na prvi tekmi. To preudarnost pozdravljam, vse je OK.”

Napaka odnesla boljšo uvrstitev

“V superveleslalomu so bile razmere boljše. Ilka je zelo dobro smučala zgoraj in v spodnjem delu. Na sredini proge, v »followayu« je storila napako, ki je odnesla boljšo uvrstitev, ki je bila sicer dosegljiva. A pomembno je, da je znova vozila bolj napadalno, tekmovala je, skušala smučati »po robu«. To bomo vzeli s sabo v St. Moritz, te občutke,” je v izjavi za javnosti pojasnil izkušeni Švicar, ki verjame, da je Ilka Štuhec na pravi poti, kar bo skušala potrditi že konec tedna v St. Moritzu.

“Ilka dobro smuča”

“Kot sem že omenil, še vedno nam manjka nekaj tekmovalnih kilometrov, priprave so bile zaradi poškodbe krajše. Ilka dobro smuča, a mora znova osvojiti napadalno tekmovalno smučanje, za to pa je potrebno še nekaj kilometrine in časa. Prepričan sem, da smo na pravi poti,” je zaključil Abplanalp.