Ilka Štuhec z izjemnim rezultatom po smukaški preizkušnji!

Alpska kombinacija je danes še zadnjič na sporedu na svetovnem prvenstvu. Za zadnji komplet FIS-ovih snežink se bo v Aareju pomerilo vsega 35 smučark. Med njimi bosta tudi dve Slovenki Ilka Štuhec in Maruša Ferk. Smukaška preizkušnja na svetovnem prvenstvu v Areju bi se morala prvotno začeti ob 11. uri, vendar so jo organizatorji zaradi megle in sneženja najprej skrajšali in prestavili za eno uro. Nato se je tekma vendarle začela že ob 11.30.


Ženska alpska kombinacija bi se po prvotnem sporedu morala začeti ob 11.00, a so jo nato v petek dopoldne zaradi majhnega števila tekmovalk najprej prestavili na 12. uro. Kasneje je prišla še druga sprememba, tokrat se je tekma preložila na 11.30, saj naj bi se ob 13.00 vreme še poslabšalo.

Smučarkam danes nagaja sneg, a to ni oviralo naše Ilke Štuhec, ki je odlično opravila s smukaškim delom kombinacije in zaostala le za Avstrijko Ramono Siebenhofer. Siebenhoferjeva je v izrazito boljših razmerah uspela prehiteti Ilko za 0,01 sekunde. Na tretjem mestu je po smukaškem delu Norvežanka Ragnhild Mowinckel, ki za vodilno Avstrijko zaostaja 0,06 sekunde. Prva favoritinja za zlato medaljo je po smukaškem nastopu Slovakinja Petra Vlhova, ki za Sieberhoferjevo zaostaja 0,72 sekunde, medtem ko druga favoritinja Švicarka Wendy Holdener po prvi vožnji zaostaja 0,42 sekunde. Naša druga predstavnica Maruša Ferk je po napaki za avstrijsko tekmovalko zaostala 2,42 sekudne in bo v slalomskem delu napadala iz ozadja.

Finalni del kombinacije s slalomom se bo začel ob 16.15 pod žarometi.

Avtor: Aljoša Gregorec