Ilka Štuhec z dobrim začetkom in v pričakovanju novih tekem!

Za alpskimi smučarkami so prve tekme v hitrih disciplinah v novi sezoni svetovnega pokala. Edina slovenska predstavnica v kanadskem Lake Louisu je bila povratnica po poškodbi Ilka Štuhec.


Čeprav z nobeno od uvodnih treh predstav po vrnitvi ni bila povsem zadovoljna, pa je najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec z velikim ponosom zapustila Lake Louise, kjer je bila v smuku 6. in 14., v superveleslalomu pa 10.

Za sanjsko vrnitev je slovenski smučarki ob koncu tedna na olimpijski progi v Lake Louisu zmanjkal mogoče malo več zbranosti in na posameznih delih proge tudi natančnosti, vendar pa so povratne informacije zanjo in za njeno ekipo na prvih tekmah po 20-mesečni odsotnosti vsekakor spodbudne.

Dosežek na uvodnem smuku je predstavljal dobro popotnico za nadaljevanje. Po prvem pravem tekmovalnem preizkusu v konkurenci svetovnega pokala je Štuhčeva čutila veliko olajšanje: “V bistvu sem bila celo jutro in cel dopoldan kar zelo nervozna, a ko sem stala v startni hišici sem se pomirila in bila pripravljena, da se vržem dol. Z vožnjo nisem najbolj zadovoljna, saj mi ni uspela v celoti tako, kot sem si zamislila. So nekateri deli, ki bi jih lahko odpeljala boljše. Na videu moram podrobno pogledati, kako in kaj, in za soboto to popraviti,” je za 24ur povedala Ilka po prvi preizkušnji po poškodbi.

Grega Koštomaj pa je povlekel črto pod uvodne nastope Ilke Štuhec in dodal:“Prva tekma je bil kar velik psihični preizkus za Ilko pa tudi za vse okoli nje, za cel štab. Izšlo se je super. Bila je potrditev dobrih voženj s treningov. Na drugi tekmi je bil že zelo dober pristop, to je to, kar si želimo. Bila je človeška napaka, Ilka ni stroj, je samo človek. Zadnji dan je ohranila stik z najboljšimi na superveleslalomu. Mikaela je imela res dobro vožnjo, vse ostale pa niso bile predaleč stran. Če bi se vse izšlo, bi lahko bila vrhunska uvrstitev, a tudi s tem smo več kot zadovoljni in dobili smo potrditev, da smo na pravi poti.”

Če izvzamemo  Ilkino sanjsko sezono 2016/17, njeni tokratni rezultati v Lake Louisu spadajo celo med boljše dosežke Štuhčeve. Ampak ambicije so seveda višje in to je dosegati najvišja mesta na vsaki tekmi. Sedaj je led prebit, zato gre verjeti, da bo zmagovalka sedmih tekem svetovnega pokala na vsaki naslednji preizkušnji bolj samozavestna, na progi pa se bo počutila bolj domače.

Avtor: Aljoša Gregorec