Ilka Štuhec vedela že na štartu, Borut Pahor bo zavihal rokave!

“Vedela sem, kaj je treba storiti. Zdaj pa ne vem povsem natančno, kaj mi je uspelo,” pravi Ilka Štuhec, ki je po fantastični predstavi v Aareju še drugič zapored postala svetovna prvakinja v smuku. Predsednik države Borut Pahor pa ni pozabil kaj je obljubil Ilki Štuhec v Mariboru in sedaj samo še čakamo kdaj bo ta obljuba izpolnjena.


Ilka Štuhec je tako danes v Areju poskrbela za 22. slovensko kolajno na svetovnih prvenstvih v alpskem smučanju. Mariborčanka, ki je skrajšano smukaško progo v Areju odpeljala tako rekoč brezhibno, je tako ubranila naslov svetovne prvakinje iz St. Moritza.

“Ne branim naslova svetovne prvakinje. Nihče mi ga ne more odvzeti. Napadam novega,” je pred tekmo govorila Mariborčanka, ki je tako odvračala pritiske medijev. Po prihodu v cilj pa je bilo vse jasno. Ilka je odsmučala skorajda popolno vožnjo in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo pred Američanko Lindsey Vonn z veliko prednostjo in prvega mesta ni izpustila vse do zadnje tekmovalke na današnji tekmi.

Ilka je nato takoj po tekni strnila tudi svoje razmišljanje na štartu in povedala: “Na štartu sem se počutila odlično, odločena sem bila, da se ‘vržem’ dol in odsmučam. Vedela sem, kaj pomeni, da je štart znižan in da bo vse skupaj malo počasneje. Vedela sem, da se lahko ponekod smuča s še neposrednejšo linijo. Naredila sem vse, kar sem si zastavila. Na koncu se je pojavilo še sonce,” je za Val 202 dejala Štuhčeva in pojasnila, da se še vedno ni pomirila. “Nisem še dojela, kaj sem spet naredila. Preprosto sem ostala mirna na štartu, pripravljena, da odsmučam najbolje in uživam. To mi je tudi uspelo.”

Po tekmi so začele deževati tudi čestitke znanih Slovencev in športnikov na račun Ilke. Tina Maze je pela himno, predsednik Borut Pahor pa se je takoj spomnil obljube, ki jo je Ilki dal na Zlati lisici pod Pohorjem. Štuhčevi je obljubil, da bo v primeru osvojitve zlata, na svetovnem prvenstvu v Aareju, opral njen avto. Med drugimi so svoje čestitke podali še Jure Košir, Peter Prevc, Rok Marguč in še mnogo ostalih.

Avtor: Aljoša Gregorec