Ilka Štuhec v novo sezono z velikimi željami

V četrtek je v Mariboru potekala predstavitev smučarskih reprezentanc. Po novinarski konferenci so bili športniki na voljo za izjave. Povratnica po poškodbi, Ilka Štuhec je med drugim spregovorila o željah za prihajajočo sezono, celoletni odsotnosti in občutkih na progi.


Na pričakovano vprašanje o pričakovanjih pred novo sezono je odgovorila, da so želje seveda velike, pričakovati pa poskuša čim manj. Zaveda se tako svojih sposobnosti kot tudi konkurence, ki vmes ni počivala. Želi si predvsem sproščeno smučati in potem bo tudi marsikaj mogoče.

Ilka pravi, da se po enoletnem premoru vrača samozavestna. ‘’ V bistvu je že od majhnega nekaj v nas. Želimo tekmovat in želimo biti najboljši.’’

Ponovitve najuspešnejše sezone ne bi podpisala. Pravi, da si želi predvsem dobro smučati in v tem uživati kot vedno. V dveh letih se je marsikaj spremenilo in poudarja, da je treba gledati samo naprej.

Za konec pa je spregovorila tudi o občutkih na progi, za katere pravi, da jih ni izgubila. Malo jih je sicer pozabila a jih tudi hitro pridobila nazaj. Zagotovila pa je tudi, da še vedno zna iti v prežo.

 

Avtor: T. P.
Foto: Sportida