Ilka Štuhec pričakuje da bo še hitrejša!

Ilka Štuhec ima na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Aareju visoke ambicije. Pričakuje, da bo na smukaški progi uspela razviti hitrost, ki jo bo pripeljala do tako želene uvrstitve na zmagovalni oder. Kljub temu da je na uradnem treningu pred petkovo kombinacijo pristala na komaj 17. mestu, Mariborčanka poudarja da lahko na tekmi pričakujemo hitrejšo Ilko Štuhec.


Štuhčeva je, tako kot njene tekmice, imela priložnost dvakrat preizkusiti smukaško progo na treningu. Na obeh treningih je bila hitra, a kljub temu ni prišla v ospredje. Na prvem treningu je bila 14., na drugem, skorajda neregularnem, pa osma oziroma šesta, če upoštevamo diskvalifikacije. Štuhčeva je vedno sodila med tiste tekmovalke, ki na treningih niso prikazale vseh svojih adutov in znajo najboljše prihraniti za tekmo, ki bo edina pomembna in edina kjer bo štel rezultat.

Pred nedeljskim smukom, na katerem bo branila naslov smukaške prvakinje oziroma kot sama vedno znova rada poudari napadala novo zlato, jo v petek čaka še alpska kombinacija. Tudi v tej disciplini je v sezoni 2016/17 že zmagala. Najboljša slovenska alpska smučarka je kljub temu, da je pred poškodbo kar na treh kombinacijskih tekmah končala na stopničkah, v napovedih zadržana. Zaveda se namreč pomanjkanja slalomskega treninga, saj ga, kot rada poudari, narekuje stanje kolen. Vseeno tako kot predlani, ko je bila po smukaškem delu celo druga nato pa je odstopila, tudi tokrat stavi na prednost v hitri disciplini.

Kdo bo dobil petkovo kombinacijo?

Petkova tekma bo posebna tudi zato, ker v tej sezoni ni bilo niti ene kombinacijske tekme. Preizkušnja v Val d’Iseru je bila namreč odpovedana, zato je krog favoritinj manjša neznanka, predvsem pa je jasno, da bo konkurenca okrnjena. Na štartu zanesljivo ne bo ne olimpijske prvakinje Michelle Gisin, ki je po poškodbi sezono predčasno končala. Ne bo niti podprvakinje Mikaele Shiffrin. Izjemna Američanka se je namreč po superveleslalomski zmagi odločila za počitek in nadaljevanje prvenstva v tehničnih disciplinah.

Avtor: Aljoša Gregorec