Ilka Štuhec napoveduje boj za najboljši rezultat sezone! Danes ob 12:30!

Včeraj je potekal trening na premeščeni lokaciji v Val Gardeni, kjer so se dekleta spoznala z 2.165 metrov dolgo progo Saslong. Odločitev Mednarodne smučarske zveze za preselitev prizorišča današnje tekme zaradi pomanjkanja snega v Val d’Iseru pa ni predstavljal oviro za Ilko Štuhec. Ta je namreč z drugim in petim časom uradnih treningov napovedala boj za najboljši rezultat sezone.


Danes se torej obeta tretji smuk svetovnega pokala, ki ga gosti Val Gardena. Na prvem treningu je bila včeraj najhitrejša 27-letna Avstrijka Ramona Siebenhofer (1:26,32), ki v svoji karieri še nima zmage svetovnega pokala. Na drugem treningu je bila Čehinja Ester Ledecka. Med najboljšimi je bila tudi Ilka Štuhec!

Najhitrejša smukačica iz prvega treninga je s časom 1:26,32  za dve stotinki sekunde prehitela Štuhčevo. Tretji čas je postavila Italijanka Nicol Delago (+0,48), četrtega Kanadčanka Valerie Grenier (+0,41) …

Z drugim treningom so se izboljšali tudi časi. Ester Ledecka je ciljno črto prečkala s časom 1:24,43 in za kar štiri desetinke prehitela Delagojevo. Sledile so zmagovalka prvih smukov sezone Nicole Schmidhofer (+0,43), Nemka Michaela Wenig (+0,59) in na šestem mestu Ilka (+0,61), ki je bila v zgornjem delu proge prepričljivo najhitrejša.

Če je bil še ob koncu tedna Saslong prizorišče moških tekem, pa bo danes in v sredo gostil ženski del karavane svetovnega pokala. Tokrat bo dodano vrednost štel tudi občutek za prilagajanje na nove terene, vtisi s treningov bodo še dragocenejši.

Štuhčevo pa Val Gardeno povezuje s petimi nastopi na prireditvi Gardenissima, kar je najdaljši veleslalom na svetu. Na 6 kilometrov dolgi progi z več kot 100 vratci je bila Ilka petkrat najhitrejša, nazadnje je bilo to leta 2016.

Ilka je v Lake Louisu bila šesta in štirinajsta v smuku. Deseto mesto je dosegla v superveleslalomu, na Evropskem St. Moritzu pa je superveleslalomsko preizkušnjo končala na 14. mestu. Danes se Štuhčeva že tretjič podaja v beli cirkus. V nastopih skozi katere je pokazala neustrašnost, vzdržljivost  in še kako dobro pripravljenost ni zanemarljivo čakati dobrega nastopa. Nekaj napak zaradi pomanjkanja tekmovalnega ritma je sicer bilo, vendar še to ne pomeni oddaljitve od željenih višjih mest.

Danes bomo smuk torej spremljali ob 12:30. V sredo sledi še superveleslalomska tekma. Tokrat brez Mikaele Shiffrin, ki je na uvodnih devetih preizkušnjah sezone osvojila 689 točk in slavila zmago na obeh superveleslalomih. Kot smo že poročali na našem portalu je Shiffrinova pojasnila, da po šestih napornih tednih potrebuje počitek za pripravo na veleslalom in slalom, ki ju bo konec tega tedna gostil Courchevel.