Ilka Štuhec na koncu končala na 10. mestu, Švicarka ponovno odnesla zlato!

Zmagovalka alpske kombinacije na svetovnem prvenstvu v Aareju na Švedskem je Švicarka Wendy Holdener. Najboljša Slovenka je bila Ilka Štuhec, ki je bila po smukaškem delu na odličnem drugem mestu, po slalomskem pa je pristala na končnem desetem.


Prva favoritinja za zlato medaljo, Slovakinja Petra Vlhova, je bila v smuku sedma, v slalomskem delu pa je kot specialistka pričakovano močno napadla in se prebila do srebrnega odličja. Slovakinja je vodila vse do nastopa Švicarke Wendy Holdener, ki je bila po smuku na odličnem petem mestu, nato pa je z odlično slalomsko vožnjo v cilj prišla z 0,03 sekunde prednosti pred Slovakinjo. To je zadoščalo za prvo mesto in ubranitev zlate kolajne s prejšnjega svetovnega prvenstva. Tretje mesto je tokrat pripadlo Norvežanki Ragnhild Mowinckel, ki je tako zadržala tudi svojo pozicijo iz smukaške vožnje.

Solidna vožnja premalo za medaljo Štuhčeve

Slalomski del tekme je odprla Slovenka Maruša Ferk, ki je v drugo napadla na vse ali nič in poskušala izničiti svoj zaostanek s smuka, vendar pa je tudi v slalomu naredila napako. Ta jo je stala še višje uvrstitve, pristala je na končnem 16. mestu. Ilka Štuhec je po smukaškem delu zasedala odlično drugo mesto, slalom je sicer odpeljala solidno, a to je bilo pričakovano premalo za zmagovalni oder. Na koncu je za zmagovalko zaostala dobri dve sekundi. Mariborčanka bo že v nedeljo branila zlato v smuku.

Avtor: Aljoša Gregorec