Ilka Štuhec med prvih 5!

Danes je v Garmisch-Partenkirchnu potekal  šesti smuk te sezone. Ilka Štuhec je tokrat hitro pozabila sobotni neuspeh in smuk v Garmischu, kar je bila zadnja ženska tekma v hitrih disciplinah pred svetovnim prvenstvom, končala na odličnem petem mestu. S tem je tudi izenačila svojo najboljšo uvrstitev v Garmisch-Partenkirchnu.


V Garmisch-Partenkirchnu je danes  na najvišjo stopničko stopila Avstrijka Stephanie Venier, ki je s tem postala že tretja avstrijska zmagovalka smukaških tekem letošnje sezone. Za njo pa je bila to njena prva zmaga v svetovnem pokalu in to na prizorišču, kjer je pred dvema letoma, takrat v superveleslalomu prvič stopila na zmagovalni oder. Na drugem mestu pa se je ponovno znašla povratnica po poškodbi Italijanka Soffia Goggia, ki je za Avstrijko zaostala za 0,25 sekunde. Italijanka je zaradi poškodbe letošnjo sezono začela komaj ta vikend v  Garmisch-Partenkirchnu in dva dni zapored osvojila drugo mesto in s tem prikazala da je odlično pripravljena tudi na prihajajoče svetovno prvenstvo. Tretje mesto je osvojila Nemka Kira Weidle zaostankom 0,54 sekunde , od Štuhčeva pa je bila v Garmisch-Partenkirchnu hitrejša še Corinne Suter, ki je z zaostankom 0,81 sekunde za las prehitela Štuhčevo in končala na 4. mestu.

Ilka Štuhec je v Garmisch pripotovala s popotnico treh smukaških uvrstitev na oder za zmagovalke in je po slabši predstavi na včerajšnjem superveleslalomu hitro zbrala misli in danes pokazala, da je za včerajšnji slabši rezultat bila kriva verjetno samo slaba dnevna forma in da so včerajšnje kritike na njen račun bile nepomebne.