Ilka Štuhec enostavno s preveč težavami na progi

Ženska karavana svetovnega pokala se je iz italijanskih Dolomitov preselila na Bavarsko, kjer pravkar poteka superveleslalom v Garmisch-Partenkirchnu. Po treh polurnih prestavitvah zaradi močnega sneženja se je ob 11.30 vendarle začelo smučati. Na zasneženem Bavarskem pa se ni znašla Ilka Štuhec in za vodilno Avstrijko v cilju zaostaja za več kot sekundo in pol. Tekma na Bavarskem pa poteka brez prve zvezdice Mikaele Shiffrin in brez Lindsey Vonn.


Dogajanje na Bavarskem močno kroji vreme. Zaradi močnega sneženja je bila izvedba današnje tekme dolgo časa pod vprašajem. Začeti bi se morala ob 10.00, a so organizatorji štart prestavili na 11.30,  ko se je vendarle začelo zares na progi, s katere so morali odstraniti večko kot 10 cm novozapadlega snega. Najboljše na zahtevni progi se je danes znašla Avstrijka Nicole Schmidhofer inpovratnica po poškodbi Italijanka Sofia Goggia, ki je za vodilno Avstrijko zaostala za le 0,23 sekunde. Na tretjem mestu pa je pristala Švicarka Lara Gut-Behrami z malo večjim zaostankom in sicer z 0,45 sekunde za Avstrijko.

Ilka Štuhec se je na progo podala s Štartno številko 13 in se na progi ni znašla ter že ob prihodu v cilj pristala na 10. mestu. Za vodilno Avstrijko pa zaostaja za 1,68 sekunde .Mariborčanka ima z zahtevno olimpijsko progo Kandahar že od prej nekaj neporavnanih računov. Njen najboljši smukaški dosežek na jugovzhodu Bavarske je peto mesto iz sezone 2014/15, najboljši superveleslalomski pa le 13. mesto iz sezone 2015/16.