Ilka ponovno med smukaško elito

Ilka Štuhec je na prvem smuku za svetovni pokal v letošnjem koledarskem letu znova dosegla vrhunski rezultat. V avstrijskem Altenmarktu je osvojila izvrstno sedmo mesto in s tem dosegla svojo najvišjo uvrstitev v letošnji sezoni. Zmagala je Švicarka Corrine Suter pred Italijanko Nicol Delago in rojakinjo Mischelle Gisin.


Ilka Štuhec, ki se je na progo podala s štartno številko devet je po prihodu v cilj, na semaforju je zagledala številko 4, dala vedeti, da je zelo zadovoljna. Do konca tekme, kot zadnja je s štartno številko 55 nastopila Elvedina Muzaferijeva iz Bosne in Hercegovine, so jo prehitele zgolj tri italijanske smukačice: Sofia GoggiaFrancesca Marsaglia in Nicol Delago. Slednja je osvojila drugo mesto, za 29 stotink sekunde je zaostala za Švicarko Corrine Suter, ki je tako prvič v karieri zmagala na tekmi za svetovni pokal. 25-letni Švicarki je poleg leto mlajše Delagove družbo na stopničkah (tretje mesto) delala še leto starejša rojakinja Michelle Gisin.

˝Današnja vožnja je bila super! Tako kot vedno sem zelo hitro štartala, v srednjem delu pa potem ni bilo vse optimalno, V megli me je odneslo iz idelane linije in tam sem izgubila največ časa. Z rezultatom sem zelo zadovoljna, saj je delno že odsev dejanskega stanja, smučanja, ki ga kažem na treningih. Kombinacija? Pričakujem predvsem dober superveleslalom. Slalom? opravili smo kar nekaj treningov, tako da sem tudi pred jutrišnjo tekmo optimistična,˝ nam je po tekmi povedala Štuhčeva.

Smučarke jutri v Altenmarktu čaka še tekma v alpski kombinaciji. Tudi na tej tekmi bo izmed Slovenk štartala samo Ilka Štuhec, številčno močnejšo zasedbo pa bo naša reprezentanca imela že v torek, ko bo v avstrijskem