Ilka na uvodnem smuku potrdila svojo vrnitev!

Ilka Štuhec je odpeljala svojo prvo tekmo v svetovnem pokalu po 20-mesečni odsotnosti in poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila celotno minulo olimpijsko sezono. Na uvodnem ženskem smuku sezone je bila šesta. Zmagala je Avstrijka Nicole Schmidhofer, Švicarka Michelle Gisin je bila druga, tretje mesto je pripadlo Nemki Kiri Weidle.


Na prizorišču, kjer je Ilka predlani štela dve zmagi se je danes zavihtela v najhitrejšo smukaško deseterico in z doseženim šestim mestom poskrbela za najboljši dosežek nove sezone.

Da se je čas na treningih tokrat zares obrestoval je več kot očitno, kajti Mariborčanka je po skoraj dveletni odsotnosti ohranila stik s konkurenco.

Sprva je zaostanek 79 stotink Štuhčeve zadoščal za tretje mesto. Pred njo sta se uvrstili Švicarka Michelle Gisin in smučarka iz Liechtensteina Tina Weirather. Nato so se spustile še druge izzivalke, takoj naslednja, ki je s stopničk potisnila Štuhčevo je bila Avstrijka Stephanie Venier, prehiteli sta jo še zmagovalka Schmidhoferjeva in odlična 22-letna Weidlejeva, ki še ni okusila stopničk, najbližje je prišla pred enim letom v Lake Louisu.

Tudi za Schmidhoferjevo je bila to prva zmaga v svetovnem pokalu, potem ko je bila štirikrat na stopničkah in je lani na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu senzacionalno osvojila zlato na superveleslalomu.

V Lake Louisu bo v soboto na sporedu še en smuk, dogajanje na tem smučišču v kanadskem Skalnem gorovju pa se bo sklenilo v nedeljo s superveleslalomom.