Hrovat: “Sobota lepa, nedelja solidna”

Praktično na domačem pragu se je Meta Hrovat v soboto veselila uvrstitve na zmagovalni oder na veleslalomu za 56. Zlato Lisico. Uspešen konec tedna je zaokrožila z 11. mestom na nedeljskem slalomu.


Rekla sem si samo: Meta ne zablokiraj, uporabi pritisk v svojo prid in uživaj! Čaka te lep dan. In res je bil lep, zelo lep. In še traja. Smučala sem hitro in pri tem maksimalno uživala,” je bila po sobotni tekmi zadovoljna Meta Hrovat, ki jo je slavje po tretjem mestu vendarle malce izčrpalo, tako da v nedeljo na slalomu ni mogla zasijati v polnem sijaju.

Lepo izhodišče za naslednje slalome

“Slalomski vožnji se nista izšli povsem po mojih željah. Ampaka glede na moje nekonstantne slalomske predstave v tej sezoni, veliko je bilo odstopov in napak, ju vseeno ocenjujem kot solidni. Sem zadovoljna, današnji izid je lepo izhodišče za naslednje slalomske preizkušnje.”

Opravili dobro delo

Trener Janez Slivnik je takole opisal konec tedna v Kranjski Gori, ki je lisičke gostila namesto Maribora: “Slalom? Zadovoljen sem, solidna tekma. Sploh ob upoštevanju dejstva, da nam letos v slalomu ni šlo in smo potrebovali rezultat. Malenkost mi je žal, da Meta spodaj ni bolj napadla, ampak enajsto mesto ni slabo. Enako velja za Anino enaindvjseto. Vem pa, da zmoreta še več. Delali bomo naprej in to tudi dokazali. Meta je bila v soboto zvečer zelo utrujena, ampak tudi to smo prebrodili in zmogli. Mislim, da smo vsi skupaj, celotna ekipa, opravili zelo dobro delo in se ob tej priložnosti za to vsem tudi zahvaljujem.”