Hrovat: Občutki so mešani

Zmagovalka predzadnje ženske tekme za svetovni pokal v letošnjem koledarskem letu je Američanka Mikaela Shiffrin, ki je v avstrijskem Lienzu slavila že triinšestdesetič v karieri. Drugo mesto je zasedla Italijanka Marta Bassino, tretje pa Avstrijka Katharina Liensberger, ki se je na stopničke prebila s sedmega mesta. V finalu sta bili tudi dve Slovenki, Meta Hrovat je osvojila enajsto, Tina Robnik pa šestindvajseto mesto.


Po prvi vožnji je Slovenkam kazalo še precej boljše, saj je bila Tina Robnik deseta, Meta Hrovat pa, kljub večji napaki v zgornjem delu, trinajsta. V drugem teku se našima veleslalomistkama žal ni izšlo po načrtih. Robnikova je v težkih razmerah izgubila šestnajst mest in tako zasedla šestindvajseto mesto, Hrovatova pa je dve sicer pridobila (enajsto mesto je delila s Švedinjo Estelle Alphand), a z rezultatom vseeno ni bila povsem zadovoljna. ˝Za mano je še en veleslalom, ki ga končujem z mešanimi občutki. Na določenih odsekih sem bila hitra, žal pa sem delala tudi napake. Ko bom končno le sestavila obe vožnji, bo tudi rezultat zagotovo boljši, tisti pravi,˝ ni povsem zadovoljna naša najboljša veleslalomistka. ˝Težka tekma. Obe vožnji. V prvo mi je na težki progi še nekako uspelo, v drugo pa sem izgubila fokus. Ko ni več ˝dodajanja˝ in primarno paziš nase, pa rezultat seveda izostane, ˝ pa nam je po tekmi povedala druga naša dobitnica točk, ki je z današnjo tekmo že zaključila s tekmovanji v letu 2019, saj jo bo jutri na slalomu zamenjala Maruša Ferk.

Po drugem (Sölden) in tretjem mestu (Killington) ter razočaranju v Courchevelu (17. mesto) pa je letos prvič v veleslalomu zmagala Američanka Mikaela Shiffrin (najhitrejša je bila na obeh progah), ki je pred Italijanko Marto Bassino vodila že po prvi vožnji. Tudi Italijanka je zadržala pozicijo s prve vožnje, na veleslalomske stopničke (slalomske je prvič osvojila januarja v Flachauu) pa se je s sedmega mesta prvič v karieri prebila 22-letna Avstrijka Katharina Liensberger.

Ana Bucik (34. mesto) je prvič letos ostala brez veleslalomskih točk. ˝Nisem ujela pravega ritma, čeprav sem se borila od začetka do konca. Seštevek manjših napak me je stal finala. Žal, a priložnosti bo še dovolj, ˝ pravi Bucikova. Neja Dvornik je zasedla 51. mesto med sedeminpetdesetimi uvrščenimi veleslalomistkami. ˝Zahtevna tekma. V zadnjem času se, tudi v evropskem pokalu, na veleslalomih nekoliko lovim. Ocenjujem pa, da bo po nekaj dobrih treningih znova vse na mestu, ˝ pa je tekmo ocenila naša najmlajša veleslalomistka.

˝Počasi imam dovolj teh solidnih desetih, enajstih in dvanajstih mest! Ko bodo dekleta sestavila obe vožnji, bo prišel rezultat. Ampak zaenkrat jih še niso. Torej nam ne preostane drugega, kot da delamo dalje in čakamo na novo priložnost, ˝ pa pravi trener Janez Slivnik, ki ni popolnoma zadovoljen z izkupičkom. ˝ Res škoda za Metino veliko napako v prvi vožnji in Tinino neuspešno drugo vožnjo v res slabših razmerah (vidljivost) , ˝ pred današnjim slalomom še dodaja Slivnik.

vir: szs.si