Hirscherju že 6 zmaga, Kranjec solidno

Marcel Hirscher je še šestič zapored zmagal na veleslalomu v Alta Badii. Najbližjega zasledovalca je tokrat ugnal za 2,53 sekunde ter pokazal, da je nesporno trenutno najboljši smučar na svetu. Žan Kranjec je tudi tokrat v Alta Badii poslabšal svoje izhodišče po prvi vožnji, ko je bil šesti, na koncu pa se je zaradi slabše vožnje v drugem krogu moral zadovoljiti z devetim mestom.


Marcel Hirscher, je tokrat zmagal prepričljivo in že šestič zapored dobil veleslalom v Alta Badii. Kot že nekajkrat je tudi tokrat bil razred zase, prvega zasledovalca Thomasa Fanaraja pa je za sabo pusil v cilju z kar neverjtnim zaostankom 2,53 sekunde. Fanara se je na stopničke pripeljal po izjemni drugi vožnji, saj je napredoval iz 14. mesta na 2. mesto. Na stopničkah se jima je pridružil še en Francoz Alexis Pinturault.

Naš najboljši veleslalomist Žan Kranjec je prvo vožnjo sicer opravil solidno, na drugi pa je v skladu z letošnjo sezono, naredil nekaj napak in spet precej zaostal in končal na devetem mestu. Kljub napakam je z 9. mestom lahko zadovoljen, dejstvo pa ostaja, da če Kranjec sestavi dve vožnji lahko z lahkoto poseže tudi v boj za stopničke. Alta Badia je za Kranjca sicer najuspešnejše prizorišče, saj je lani na tem prizorišču osvojil tretje mesto, kar pa so obenem tudi njegove edine stopničke.V sezoni 2016/17 je bil četrti. Preostala dva Slovenca Štefan Hadalin in Miha Hrobat se nista uvrstila v finale in sta končala na 39. in na 64. mestu

SLEDI

V Alta Badii bo jutri ob 18:15 na sporedu še moški paralelni veleslalom!

 

 

 

 

Avtor: Aljoša Gregorec