Hirscher vodi, Kranjec presenetil!

Moška smučarska karavana se je tokrat iz Saalbacha preselila v Madonno Di Campiglio, ki gosti današnjo moško slalomsko preizkušnjo. Najboljši smučar zadnjih let Avstrijec Marcel Hirscher vodi po prvi vožnji, s 14. mestom se je izkazal Žan Kranjec, štefan Hadalin pa je danes razočaral z le 39. mestom.


Danes je na sporedu še zadnja moška tekma pred božičnimi prazniki. Slalom v Madonni Di Campiglio poteka pa poteka pod žarometi. Prvi favorit je z prvo vožnjo opravil kot je od njega pričakovano. Marcel Hirscher se je v cilj pripeljal z časom 47,83, na drugem mesto za njim se je znašel Norvežan Henrik Kristoffersen z 0,14 sekunde zaostanka, na tretjem mestu po prvi vožnji pa se nahaja še en Avstrijec Marco Schwarz z 0,32 sekunde zaostanka za najboljšim smučarjem zadnjih let.

Na štarti lista sta bila tudi dva Slovenca. Prvi Štefan Hadalin, ki nas je pred dvema dnevoma v Saalbachu presenetil in razveselil z 8. mestov v slalomu, je danes v cilj prišel z zaostankom 2,06 sekunde in po prvi vožnji končal na skromnem 39. mestu in izven finala. Če pa nas je Hadalin razočaral, je pa veliko presenečenje pripravil Žan Kranjec. Žan se je z visoko štartno številko 77 uvrstil na odlično 14. mesto za Hirscherjem pa je zaostal 1,36 sekunde, do prve deseterice pa zaostaja pičle 0,24 sekunde.

Finalna vožnja v Madonni Di Campiglio se bo začela ob 18.45.

Avtor: Aljoša Gregorec