Hirscher razred zase, Hadalin odlično!

V Schladmingu pravkar poteka slalomski spektakel pod žarometi. Zmagovalec zadnjih dveh slalomov Francoz Clement Noel je odstopil že po nekaj zavojih, voddilni pa je Avstrijec Marcel Hirscher, ki je ponovno pokazal zakaj je trenutno najboljši smučar na svetu. Spektakel pod žarometi ob progi Planai spremlja približno 40.000 gledalcev. 


Na današnjem slalomu v Schladmingu smo bili v pričakovanju dvoboja med najboljšim smučarjem zadnjih let Hirscherjem in mladim Francozom, 21-letnim Clementom Noëlom, ki je dobil zadnja slaloma v Wengnu in Kitzbühlu. A mladi Francoz je že v prvi vožnji napravil napako, povozil je količek in končal svoj nastop pod žarometi. Medtem pa je Marcel Hirscher, ki na zadnjih petnajstih slalomih svetovnega pokala le enkrat ni stal na stopničkah, je v Schladmingu slavil v letih 2012 in 2018 pokazal izjemno prvo vožnjo in pred najbližjim zasledovalcem, to je Švicarjem Danielom Yulom si nabral 0,99 sekunde prednosti pred finalno vožnjo. Na tretjem mestu je po prvi vožnji Alexis Pinturault, Norvežan Henrik Kristoffersen pa se nahaja na 5. mestu z zaostankom 1,15 sekunde za izjemnim Avstrijcem.

Na tekmi pa so tudi trije Slovenci. Prvi od njih se je na progo podal Štefan Hadalin in je za izjemnim Avstrijcem Zaostal sicer 2,29 sekunde, vednar pa mu je to prineslo trenutno 13 mesto skupaj z izjemnim mladim Bolgarom Popovom in v finalni vožnji lahko pričakujemo Hadalinov napad na uvrstitev med najboljših 10. Na štartu pa na svoj nastop čakata še Jakob Špik s štartno številko 68 in Žan Kranjec s številko 73.

Finalna vožnja se bo začela ob 20.45.