Hirscher prepričljivo vodi, Hadalin se je komaj rešil odstopa

Zadnji dan svetovnega prvenstva v Aareju je tradicionalno začinjen z moško slalomsko preizkušnjo. Po prvi vožnji pričakovano vodi Marcel Hirscher, ki je z vrhunsko vožnjo očitno že pozabil na bolezen, ki ga je pestila pred dnevi. Srebrni iz kombinacije Štefan Hadalin se na specialnem slalomi ni znašel tako dobro, saj je napravil napako.


Marcel Hirscher, je kot kaže, na poti do še tretjega naslova svetovnega slalomskega prvaka. V prvi vožnji je znotraj sekunde zaostanka edino Francoz Alexis Pinturault (+0,56), ostali tekmovalci zaostajajo že za več kot sekundo. Očitno se nov izjemen uspeh obeta avstrijski reprezentanci, saj so Marco Schwarz, Michael Matt in Manuel Feller razvrščeni od tretjega do petega mesta.

Štefanu Hadalinu danes ni uspela ponovitev izjemne slalomske vožnje s kombinacije (zaostaja za več kot sedem sekund). Že v zgornje delu je napravil veliko napako in komaj ostal v dirki. “Po vertikali sem se morda malo preveč pomaknil nazaj. Nisem odločno napadel vrat in me je tam, kot pravimo s smučarskem žargonu, odrezalo. Poskusil sem se boriti do cilja. Tudi srednja sekcija je bila odlična, glede na to, da sem štartal iz ničle. Žal se mi je pripetila napaka, iz katere se je treba nekaj naučiti in naslednjih je treba iti v tako tekmo bolje, je po vožnji za RTV Slovenija povedal Hadalin.

Finalna vožnja bo na sporedu ob 14.30. Če bo Hirscherju uspel veliki met, bo šele prvi smučar po Ingemarju Stenmarku s tremi slalomskimi naslovi svetovnega prvaka.

Avtor: Timotej Prosenc