Hirscher izenačil rekord, Žan Kranjec odlični 5!

V Adelbodnu na sloviti progi Kuonisbergli je danes z zmago na veleslalomu Marcel Hirscher izenčil rekord Ingemarja Stenmarka in Aksla Lunda Svindala in sicer po številu zmag na enem prizorišču. Žan Kranjec pa je z odlično drugo vožnjo napredoval z 10. mesta na končno odlično 5. mesto in tako izenačil lanski rezultat iz Adelbodna.


Marcel Hischer je tako z fantastično drugo vožnjo premagal vso konkurenco in tako izenačil rekord Ingemarja Stenmarka in Aksla Lunda Svindala po številu zmag na enem prizorišču. Na drugem mestu je pristal po prvi vožnji vodilni Henrik Kristoffersen, ki v finalni vožnji ni uspel odvrniti napada izjemnega Avstrijca in je v cilj prišel z zaostankon 0,71 sekunde. Na stopničkah pa se jima je pridužil še Francoz Thomas Fanara, ki je napredoval iz 5. mesta na 3. in z tem iz stopničk izrinil rojaka Alexisa Pinturaulta, ki je tako končal na nesrečnem 4. mestu.

Slovenski prvi adut za visoka mesta na današnji tekmi Žan Kranjec je bil po nekoliko slabši prvi vožnji na 10. mestu, v finalni vožnji pa je z boljšo predstavo postavil 4. čas finalne vožnje, to pa je zadostovalo za odlično končno 5. mesto. Tako je Kranjec izenačil svoj lanski dosežek z Adelbodna in že drugo leto zapored pristal na 5. mestu. V Adelbodnu pa je na tekmi bilše Štefan Hadalin, kateremu se ni uspelo uvrstiti v finalno vožnjo in je z zaostankon 4,05 sekunde končal na končnem 50. mestu.

Rekorder Hirscher!

Kot že prej omenjeno se je Hirscherju danes uspelu izenačiti po številu zmag na enem prizorišču z Švedom Ingemarjem Stenmarkom in Norvežanom Akslom Lundom Svindalom. Sedaj imajo vsi trije 8 zmag an enem prizorišču, Marcel Hirscher pa bo že jutri imel možnost da z zmago v slalom postane edini smučar z 9 zmaga na enem prizoršču in se tako vpise v zgodovino.