Hirscher brez konkurence, Kranjec navdušil!

Zmagovalec nočnega slalomskega spektakla v Schladmingu je Avstrijec Marcel Hirscher, ki je z dvema izjemnima vožnjama deklasiral konkurenco.  Z izjemno drugo vožnjo in končnim 11. mestom se je izkazal tudi Žan Kranjec.


Marcel Hirscher je ponovil uspeh iz let 2012 in 2018 ter še tretjič v svoji karieri slavil na nočnem slalomu v Schladmingu. To pa je bila že njegova deseta zmaga v sezoni in 68. v karieri. Hirscher, ki si je že v prvi vožnji nabral skoraj sekundo prednosti, je na koncu za 1,21 sekunde premagal Francoza Alexisa Pinturaulta, medtem ko je bil tretji Švicar Daniel Yule.

Na nočni tekmi so nastopali tudi trije Slovenci. Prvi izmed njih Štefan Hadalin je po polovici tekme zasedal 13. mesto, vendar pa je v finalji vožnji storil napako in ostal brez točk. Žan Kranjec pa si je s štartno številko 73 prismučal 28. mesto, nato pa navdušil s svojo finalno vožnjo. Kranjec je v finalu vrhunsko odsmučal in napredoval iz 28. mesta na fenomenalno 11. mesto in danes postal edini Slovenec, ki je na nočni tekmi osvojil točke, saj je tretji izmed naših tekmovalcev Jakob Špik odstopil že v prvi vožnji.