Hadalin premalo tvegal, Kranjec utrujen po nori soboti

Švicar Daniel Yule je po sredini zmagi v italijanski Madonni di Campiglio na najvišjo stopničko stopil tudi na domači tekmi v Adelbodnu. Tudi na drugem mestu ni sprememb, tako kot v Italiji ga je osvojil Norvežan Henrik Kristoffersen. Slalomskima junakoma tedna se je na stopničkah (tretje) mesto) pridružil Avstrijec Marco Schwarz. Štefan Hadalin nadaljuje z nizom dobrih slalomskih uvrstitev, tokrat je zasedel štirinajsto mesto. Sobotni junak, Žan Kranjec, je z enainštiridesetim časom prve vožnje ostal brez finala.  


Štefan Hadalin, ki je že preteklo nedeljo v Zagrebu s šestnajstim mestom dokazal, da prihaja v pravo formo, je po izidu kariere v Madonni di Campiglio (7. mesto), v Adelbodnu le še potrdil, da je pred najbolj prestižnimi slalomskimi tekmami v sezoni (Wengen, Kitzbühlel, Schladming) v zelo dobri formi. Po prvi vožnji adelbodenskega slaloma je bil na dvanajstem mestu, v finalu (trinajsti čas) pa je izgubil le dve mesti in na koncu se je veselil štirinajstega mesta, kar je njegov šesti najboljši slalomski izid na tekmah svetovnega pokala. Štirinajsti je bil tudi lani v Wengnu.

˝Veseli me dejstvo, da se konstantno uvrščam med dobitnike slalomskih točk in da se forma dviguje. Z rezultatom sem relativno zadovoljen. Sami zaključki v obeh vožnjah namreč niso bili najboljši. Premalo sem tvegal, prikradlo se je tudi nekaj napak, ki nato vplivajo na samozavestni zaključek vožnje,˝ nam je po še enem uspešnem slalomu povedal 24-letni Vrhničan in hkrati poudaril, da je bila tekma zelo težka, konkurenca pa zgoščena, kar pomeni, da šteje samo popoln napad. ˝Z mojim trenutnim nivojem sem zelo zadovoljen, pred Wengnom sem optimist, ˝je še dodal popularni ˝Štef˝.  

26 – letni Švicar Daniel Yule je z drugo zaporedno zmago napovedal pester slalomski januar. Mu pred domačimi gledalci naslednji teden lahkouspe klasični hat-trick? Njegov glavni konkurent bo tudi naslednjo nedeljo danes drugo uvrščeni Norvežan Henrik Kristoffersen, na vrhunsko uvrstitev pa lahko računajo še številni drugi alslomisti, danes se jih je v eni sekundi zvrstilo kar petnajst, v pol sekunde pa prvih šest. Šesti je bil najhitrejši v drugi vožnji, Nemec Linus Strasser (po prvi vožnji šele štiriindvajseti), peti Francoz Victor Muffat – Jeandet, četrti domačin Ramon Zenhaeusern, tretjega mesta in stopničk pa se je prvič v letošnji sezoni veselil Avstrijec Marco Schwarz.

Žan Kranjec je slalomsko preizkušnjo končal že po prvi vožnji. Na prvi progi, ki jo je postavil hrvaški trener Mirko Kvastek je zasedel 41. mesto. V cilj prve vožnje je sicer prismučalo štiriinpetdeset smučarjev, dvaindvajset pa jih je ostalo brez uvrstitve zaradi odstopa oziroma diskvalifikacije.

˝Danes nisem smučal tako kot sem si zadal in želel, zato je tudi rezultat izostal. Če potegnem črto pod Adelbodnom, pa sem seveda izjemno zadovoljen. Sobotna zmaga mi res veliko pomeni, ˝ nam je po tekmi povedal ˝Kranjo˝, ki ga zdaj čaka nekaj malega počitka doma, nato pa se dobro razpoložen in optimističen odpravlja na naslednje tekme. ˝Tudi v slalomu bom poizkušal doseči kak dober rezultat. Moj veleslalom je na visokem nivoju, v slalomu pa mi še nekaj manjka, ampak računam, da se bo tudi v tej disciplini rezultatska krivulja postopoma dvignila, ˝napoveduje Žan Kranjec.

˝Štefan Hadalin je danes izredno dobro opravil delo, a za razliko od Madonne ni bil na ˝srečni strani stotink˝. Obakrat je smučal zelo solidno. V tej zgoščeni konkurenci in majhnih zaostankih bi se lahko izteklo tudi precej bolje. Prav to dejstvo nam vliva precej optimizma, ˝ je bil po tekmi zadovoljen trener Klemen Bergant˝Žanu se na slalomu ni izšlo. Sobotni  dan je bil naporen, tako da se ni mogel povsem sprostiti in osredotočiti na tekmo. Naslednji teden v Wengnu Hadalina poleg nedeljskega slaloma čaka tudi petkova alpska kombinacija. Žan bo v sredo in četrtek v Kranjski Gori treniral veleslalom in slalom, nato pa v petek potuje na prizorišče naslednjih tekem,˝ nam  je z Adelbodna še sporočil naš glavni trener za tehnične discipline.

Alpski smučarji bodo tudi prihodnji konec tedna tekmovali v Švici. V Wengnu bodo na sporedu tekme v alpski kombinaciji (petek, 17.1.), smuku (sobota, 18.1.) in slalomu (nedelja, 19.1.)