Hadalin po prvi vožnji odlično!

Po tradicionalnem veleslalomu pravkar v švicarskem Adelbodnu poteka še slalom. Prvi favorit za zmago, Avstrijec Marcel Hirscher, lovi že 67 zmago v karieri in njegovo že 9 zmago v Adelbodnu . Po prvem teku za malenkost zaostaja za Norvežanom Henrikom Kristoffersnom, vendar pa sta bila oba počasnejša od Marca Schwarza. S prvo vožnjo je v močnem sneženju opravil odlično Štefan Hadalin, ki je na 13. mestu. 


S prvo vožnjoje dane v Adelbodnu najboljše opravil mladi Avstrijec Marco Schwarz, ki ima pred Norvežanom Henrikom Kristoffersenom 0,34 sekunde prednosti, pred prvim favoritom za zmago Marcelom Hirscherjem pa si je mladi Avstrijec prismučal 0,39 sekunde prednosti. Hirscher ki je tudi v tej sezoni najboljši slalomist, saj je zmagal v Leviju, Saalbachu in prejšnjo nedeljo v Zagrebu, danes lovi že svojo 67 zmago v svetovnem pokalu ter tudi že svojo 9 zmago na prizorišču v Adelbodnu. Če mu bo danes uspelo zmagati, bo s tem postal tudi edini smučar v zgodovini, ki je na enem prizorišču zmagal 9 krat.

Odlično pa se je s prvo vožnjo v močnem sneženju spopadel Štefan Hadalin, ki je imel pri prvem vmesnem merjenju časa celo prednost pred Marcom Schwarzom, na koncu pa je v cilj po razriti progi prišel z zaostankom 1,38 sekunde, ter osvojil 13. mesto. Na štartni listi pa sta poleg Hadalina bila še z visokimi štartnimi številkami Jakob Špik in Žan Kranjec, ki se nista uvrstila v finalno vožnjoinsta pristala na 41. in 52. mestu.

Finalna vožnja se bo začela ob 13.30.