Hadalin: “Nivo smučanja je brutalen”

Slovenija je imela na prvem slalomu v sezoni z Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom dva finalista. Po koncu tekme v finskem Leviju sta razmišljala tudi o izjemno močni konkurenci med slalomskimi količki.


“Doslej nisem ravno pogosto osvajal točke v slalomu. Prvič sem bil med finalisti v Leviju. Če pogledam širšo sliko, je za mano solidna tekma. Vem, katere zadeve moram izboljšati. Določene dele proge sem dobro odvozil, največ rezerve je bilo v drugem delu strmine,” je pojasnil Žan Kranjec, ki je bil na slalomu v Leviju z 21. mestom najboljši Slovenec.

Tudi brez napak ob finale

Bolj zgovoren je bil dve mesti slabši Štefan Hadalin: “Želel sem si več. V obeh vožnjah sem poskušal maksimalno napadati in obenem smučati sproščeno. Imel sem nekaj težav na strmejših delih proge. Z določenimi deli sem zadovoljen, z drugimi nisem. Tekma je bila nasplošno dokaj čudna. Vesel sem, da sem se prebil med dobitnike točk. Nekateri izkušeni smučarji se kljub vožnjam brez napak niso uvrstili v finale. Trenutno je nivo smučanja brutalen.”