Hadalin: Končno, obe vožnji sta bili solidni

Zmagovalec tretjega letošnjega slaloma za svetovni pokal je Francoz Clement Noel, ki se je na vrh prebil s četrtega mesta po prvi vožnji. Drugi je bil, po prvi vožnji vodilni, Švicar Ramon Zehnaeusern, tretji pa Italijan Alex Vinatzer. V dvajseterici sta pristala tudi oba Slovenca. Štefan Hadalin je zasedel šestnajsto, Žan Kranjec pa devetnajsto mesto.


22-letni Francoz Clement Noel je v Zagrebu vknjižil četrto zmago na slalomih za svetovni pokal. Lani je zmagal na prestižnih preizkušnjah v Wengnu in Kitzbühlu ter finalu svetovnega pokala v Andori, letos pa je dobro formo nakazal z drugim mestom v Leviju, ko je zaostal le za Norvežanom Henrikom Kristoffersnom. Slednjemu se danes ni izšlo po pričakovanjih, tekmo je skupaj z našim Žanom Kranjcem končal na devetnajstem mestu. Ramon Zehnaeusern, ki je na drugem slalomu sezone, tako kot Noel, odstopil, je danes svojo drugo zmago v svetovnem pokalu (lani je zmagal na slalomu v Kranjski Gori) zgrešil za pičlih sedem stotink. Tretji je bil 20-letni Italijan Alex Vinatzer, ki je tako prvič stopil na zmagovalni oder v svetovnem pokalu. Omeniti velja še v drugo najhitrejšega Belgijca Armanda Marchanta, ki se je z dvajsetega prebil na peto mesto, dobro pripravljenost je dokazal že s tretjo zaporedno uvrstitvijo med dobitnike slalomskih točk (28, 18, 5).

V finalu oba slalomista

V finale tretjega slaloma za svetovni pokal v letošnji sezoni sta se zanesljivo uvrstila tudi oba naša reprezentanta. Žan Kranjec je bil po prvi vožnji na desetem, Štefan Hadalin pa na petnajstem mestu. V drugo je bil uspešnejši Vrhničan (19. čas druge vožnje), ki je na koncu sicer izgubil eno mesto, a s šestnajstim mestom dosegel izid sezone. Po triindvajsetem in dvaindvajsetem mestu na prvih dveh slalomih mu je vendarle uspel pričakovani in željeni preboj. Njegov nasmeh v cilju po dveh solidnih vožnjah je vsekakor dober znak pred napornim januarjem. ˝Končno. Obe vožnji sta bili solidni, ne pa še povsem popolno sestavljeni v celoto. Vsekakor pa zdaj precej bolj pozitivno in optimistično zrem proti naslednjim preizkušnjam, ˝ je bil po tekmi zadovoljen Hadalin, ki pa se zaveda, da zmore še več in višje.  S končnim devetnajstim mestom (23. čas druge vožnje), kar je njegova tretja najvišja uvrstitev na slalomskih tekmah za svetovni pokal, pa je bil zadovoljen tudi Žan Kranjec. ˝Moje smučanje je bilo danes solidno, predvsem na prvi progi. Seveda, nekaj malenkosti bi lahko izboljšal, ampak tu v Zagrebu je proga takšna, da je potrebno smučati na polno, za višja mesta seveda skoraj brez napak, ˝pa je svojo vožnjo ocenil Kranjec, ki je tako po Leviju (21.mesto) še drugič letos osvojil slalomske točke.

˝Zadovoljen sem s pristopom obeh naših tekmovalcev. Razlike med najboljšimi so zelo majhne. Danes sta oba potrdila, da sta del širše slalomske elite, kar je lep obet pred januarskim nadaljevanjem sezone, ˝pa je bil s predstavo varovancev zadovoljen trener Klemen Bergant˝Predvsem v prvi vožnji sta oba odpeljala odlično, v drugo sta bila malenkost slabša, kar pa ob tako zgoščeni konkurenci hitro rezultira v izgubi parih mest,˝ še dodaja v Zagrebu dobro razpoloženi trener, ki pa vse misli že usmerja v naslednje preizkušnje.

Mesec januar bo za slalomiste še zelo naporen. Naslednji moški slalom za svetovni pokal bo namreč na sporedu že v sredo (8.1.) v Madonni di Campiglio (Italija), nato pa se jih bo do konca meseca na ˝švicarsko – avstrijski turneji˝ zvrstilo še pet (Adelboden, Švica – 12.1., Flachau, Avstrija – 14.1., Wengen, Švica – 19.1., Kitzbühel, Avstrija – 26.1. in Schladming, Avstrija – 28.1.).

Vir: szs.si