Hadalin: “Končno je tu tudi super rezultat!”

Na sredinem nočnem slalomu v Madonni di Campiglio je Štefan Hadalin z odlično drugo vožnjo prišel do sedmega mesta in s tem tudi rezultata kariere. Vrhničan je bil v cilju zasluženo presrečen.


Končno je tu tudi super rezultat! Zadovoljen sem, predvsem z drugo vožnjo. V prvi sem imel nekaj težav z nastavitvami, tako da nisem bil povsem sproščen. V drugo sem to popravil, smučanje je bilo na visokem nivoju in temu primeren je bil tudi rezultat,” se je smejalo Štefanu Hadalinu.

Štefan odličen, Žan z napako

Trener Klemen Bergant je takole pokomentiral razplet: “Ponovno se je pokazalo kako zelo zgoščena je slalomska konkurenca. Trideseti po prvi vožnji je za vodilnim zaostajal zgolj 1,65 sekunde in v drugo skočil na 12. mesto! Seveda sem s Štefanovim rezultatom izredno zadovoljen, saj je po nekaj slabših tednih potrdil, da je od Zagreba dalje znova na pravi poti. Žan je v prvem teku zgoraj storil preveliko napako in na tako hitri tekmi in v tako zgoščeni konkurenci se to seveda hitro pozna, čeprav ni bil daleč od finala.”

Alpske smučarji se selijo v Švico, kjer bosta na sporedu preizkušnji v Adelbodnu in Wengnu.