[VIDEO] Grd padec Klemna Kosija!

Italijan Dominik Paris si je na zahtevnem smuku v Bormiu priboril svojo deseto zmago v karieri, našo pozornost pa je bolj tokrat pritegnil grd padec Klemna Kosija, ki je z helikopterjem bil prepeljan v bolnišnico.


Eden najtežjih smukov v svetovnem pokalu je letos terjal svoj davek. Tokratna žrtev proge Stelvio v Bormiu je bil nas Klemen Kosi. Klemen je bil s štartno številko 35 dobro na poti. Svoja mesta je izboljševal vso progo in vse je kazalo, da se bo uvrstil med prvih 15. V zadnjem zavoju tik pred ciljem pa je 27-letni Mariborčan izgubil ravnotežje in padel pri hitrosti višji od 100 km/h. S hrbtom je prebil vse zaščitne mreže in negibno obležal na trebuhu za zaščitnimi mrežami. Po oskrbi ob progi so ga nato s helikopterjem prepeljali v bližnjo bolnišnico.

Paris med legende!

Bormiu pa je vec kot očitno pisan na kožo Dominiku Parisu, ki je ponovil lansko zmago in se s tretjim slavjem na progi Stelvio postavil ob bok Avstrijcu Michaelu Walchhoferju. 29-letni Južni Tirolec je tokra za 0,36 sekunde prehitel rojaka Christofa Innerhoferja in dosegel svojo jubilejno deseto zmago v svetovnem pokalu. Tretji je bil Švicar Beat Feuz, ki je zaostal za Parisom zaostal 0,52 sekunde.

Slovenci se danes niso izkazali. Že pred Kosijem je odstopil tudi Martin Čater. Miha Hrobat ki je štartal s številko 46 je zaostal za Parisom 3,61 sekunde, Boštjan Kline pa je zapstal za 4,14 sekunde.