Grd padec Ilke Štuhec

Crans Montana v Švici je danes prizorišče sedmega ženskega smuka v tej sezoni svetovnega pokala. Tekmo je odprla svetovna smukaška prvakinja Ilka Štuhec, ki pa je, po dobri vožnji v zgornjem delu, zdrsnila in grdo padla, ter končala v zaščitni mreži. Druga Slovenka na štartu, Maruša Ferk, ima štartno številko 47. Zmagovalka je Italijanka Goggia, ki se ji je izplačala tvegana vožnja.


Nastop je na odlično pripravljeni progi tokrat najbolje uspel Italijanki Sofii Goggii, ki je od vseh tekmovalk največ tvegala in bila ob tem tudi najhitrejša. Brezkompromisno je dirjala po strmini navzdol, z agresivnimi zavoji pa je iz metra v meter pridobivala prednost. Izpostaviti velja predvsem njeno smučanje v spodnjem delu proge, kjer ji ni bilo para. Ciljno črto je prečkala z 0,49 sekunde prednosti pred takrat vodilno Švicarko Joano Haehlen. Tretje mesto je na tokratnem smuku zasedla Avstrijka Nicole Schmidhofer. Švica pa je ob drugem mestu Joane dosegla še lep ekipni uspeh, saj sta se v peterico najboljših uvrstili še dve Švicarki, Lara Gut-Behrami in Corrine Suter.

Ilka Štuhec z grdim padcem!

Štuhčeva, ki se je to zimo, po poškodbi kolena, vrnila v belo karavano, je na enem od hitrih zavojev v zgornjem delu proge napačno ocenila linijo in nato v zraku izgubila ravnotežje ter grdo padla. Ilka je z veliko hitrostjo nato pristala v zaščitnih mrežah. Na srečo je po krajšem času na tleh sama vstala in tudi odsmučala do ciljne arene, kjer je pozdravila gledalce in pokazala, da se ji ni zgodilo nič hudega.