Goliada na Jesenicah. Železarji do zmage na nori tekmi!

Slovenski državni prvaki so v Alpski ligi vknjižili novo zmago. Z izidom 8-5 so ugnali italijansko Fasso. Na tekmi polni preobratov, so južnetirolci celo vodili, nato pa je na sceno znova stopil odlično razpoloženi Tadej Čimžar, ki je srečanje obrnil v korist domačih.


Na srečanju, na katerem je bila jeseniška obramba daleč od idealne podobe, so povedli gostitelji. Powerplay je izkoristil Luka Bašič. Gostje so uspeli izenačiti, vendar jim je z zadetkom takoj vrnil Erik Svetina. Vseeno pa se je prva tretjina končala z izenačenim rezultatom, 2-2, saj je zgolj 16 sekund pred koncem tretjine zadel Diego Iori.

V drugi tretjini so Italijani celo prišli do vodstva, vendar so nato sledile 4 sanjske minute Jesenic, ko je dvakrat zadel Čimžar, po enkrat pa Gašper Glavič in Blaž Tomaževič.

Italijani so se po napakah v obrambi preko Martina Grafa in Karla Antona Östrmana še uspeli približati na zgolj gol zaostanka (6-5), vendar sta nato stvari na svoje mesto postavila Tomaževič iz protinapada in Žiga Urukalo, 9 minut pred koncem zadnje tretjine.

Hokejski klub Sij Acroni Jesenice je tako po devetih odigranih tekmah na odličnem drugem mestu Alpske lige. Sedaj je za Gorenjce na sporedu krajši ligaški premor. Naslednja tekma jih čaka 25. oktobra, vmes bodo odigrali še 2. krog celinskega pokala.

 

Avtor: T. P.
Foto: HDD Jesenice